BARÇA
Esports 25/10/2015

Què serà Barça Universitas?

El club pretén impulsar un centre acadèmic on es cursaran postgraus i màsters relacionats amb el món de l'esport

A.l.
2 min
L'Assemblea del Barça

BarcelonaEl Barça vol donar el salt al terreny acadèmic. O almenys, segons el directiu Jordi Monés, consolidar un projecte que ja s'està duent a terme en diferents àmbits de la institució. Per aquest motiu, el club blaugrana pretén impulsar "Barça Universitas", un terme que vol englobar tot el coneixement que té el club i emmarcar-lo en el món acadèmic. El Barça Universitas suposa un canvi respecte a la nomenclatura que volia impulsar Josep Maria Bartomeu, que durant la campanya electoral va parlar de la creació de la Universitat FC Barcelona. "Volem dir el mateix, però no estem infringint cap norma", ha matisat Monés per argumentar el canvi de nom del projecte, que no pot dur el títol d''universitat' fins d'aquí un temps, si escau.

En un futur, el Barça pretén oferir postgraus i màsters per a estudiants que vulguin formar-se en qüestions relacionades amb el món de l'esport. Podrien ser sessions presencials, mixtes i 'online', i girar a l'entorn de cinc grans àrees de coneixement: salut i medicina esportiva; rendiment esportiu; tecnologia i innovació; gestió i màrqueting, i ciències socials, on s'inclourien tots els estudis relacionats amb el dret, la comunicació o el periodisme. La vocació del Barça és que sigui un projecte internacional, on aterrin estudiants d'arreu del món.

El Barça ha remarcat que aquests estudis es faran de la mà dels 'partners' que ho desitgin i que estableixin una col·laboració amb el club per tirar endavant aquests estudis, que, amb el nou Espai Barça, tindran una seu física on podran cursar-se. Monés ha explicat que el club ja ha tingut contacte amb diferents centres per desenvolupar aquest projecte, des de la Universitat de Barcelona, Esade o el mateix Harvard fins a les universitats de Vic i Colúmbia, o el Massachussets Institute of Technology de Boston.

El projecte ha estat aprovat per 547 vots a favor, 9 en contra i 17 en blanc.

stats