Esports Barça 03/04/2023

El Barça demana la dimissió de Javier Tebas

El club blaugrana ha fet públic un comunicat en què demana explicacions al president de la Lliga per una prova presentada davant la Fiscalia

ARA
3 min
Joan Laporta, president del Barça, durant la compareixença que va fer al febrer.

BarcelonaEl Barça ha fet públic un comunicat aquest dilluns en què demana la dimissió del president de la Lliga (LFP), Javier Tebas, arran de la "prova falsa" presentada pel mandatari davant la Fiscalia en el marc del cas Negreira. "El FC Barcelona vol expressar el seu profund enuig, indignació i afartament –sentencia el text de l'entitat catalana–. Per aquest motiu, requerim urgentment al president de LaLiga que aparegui públicament per oferir explicacions, més enllà del tuit enviat de matinada pel senyor Tebas, fugint d’estudi i amb una pàtina amenaçadora".

Abans que es judicialitzés el pagament del Barça de més de 7 milions d'euros a José María Enríquez Negreira, vicepresident del CTA durant més de dues dècades, Tebas va fer arribar un escrit amb una de les proves que podien portar cua al cas: una carta manuscrita dins d'un sobre amb la inscripció "Top secret. Clàusula: només possible obrir-lo en cas que es produeixi la desgràcia més gran del món per a nosaltres. PD: ho donaríem de bona gana per evitar-ho". El president de la Lliga explica en el seu escrit que la Guàrdia Civil va trobar la carta en una caixa forta a la casa de Josep Contreras –antic membre de la comissió esportiva que va morir el desembre passat– mentre investigava el cas Soule, que se centra en un presumpte desviament de fons de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant la presidència d'Ángel María Villar i en el qual també està personada la Lliga.

Dins del sobre hi havia una nota manuscrita amb diferents noms, propietats, bancs i fons d'inversió. Entre aquests noms destaca el de "Roman, advocat", "Josep Maria" i "Rosell", que el mateix Tebas relaciona amb l'excap dels serveis jurídics del club Roman Gómez Ponti i els dos expresidents blaugranes Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, denunciats per la Fiscalia pel cas Negreira. Dies després es va saber que la carta de Contreras no es referia a cap d'ells, sinó a Emilio Román, advocat de la família Contreras; Ramon Rosell, comptable de l'empresa de Contreras, i al Josep Maria, gestor dels seus comptes a Banca Catalana. La nota, segons va precisar fa més d'una setmana el Mundo Deportivo, hauria sigut escrita als anys 80 o 90. Aquest dilluns La Vanguardia ha insistit amb l'error de Tebas i l'ha dut a la portada de paper, cosa que ha provocat l'enuig del president de la patronal dels clubs de futbol i un ressò internacional, ja que mitjans com L'Équipe n'han parlat.

Tebas ha fet un pas més i ha enviat un burofax a La Vanguardia on demanava que es rectifiqués la informació. "No és cert que s'hagi aportat a la Fiscalia Provincial de Barcelona cap tiups de documentació falsa, ni contra el FC Barcelona ni contra cap dels seus exdirectius o directius". En l'escrit, el president de la patronal es desentén del fet que aquests documents puguin no tenir relació directa amb el Cas Negreira i es limita a dir que "no és ni de bon tros una prova falsa" perquè "forma part d'unes diligències penals". De fet, Tebas va més enllà i assegura que quan va remetre la paperassa a la Fiscalia, ja va advertir que "aquest escrit no suposa cap tipus d'acusació concreta contra ningú".

A continuació, el comunicat íntegre del Barça:

El FC Barcelona, com ha anat dient el president Joan Laporta en les darreres setmanes, se sent víctima d’un linxament mediàtic per uns fets que mai no han passat: el Barça mai no ha comprat àrbitres.

En aquest assetjament hi han participat un grapat de mitjans i opinadors amb més o menys mala intenció, i amb LaLiga entre bambolines atiant el foc contra el nostre club, amb aportacions del seu president que només han anat en una direcció: intentar condemnar-nos davant l’opinió pública abans no es jutgin els fets.

No és el primer cop que el president de LaLiga utilitza tota la seva maquinària mediàtica per dinamitar el FC Barcelona, però, al marge dels seus habituals estirabots, mai no ens podríem haver imaginat que hagués pretès incriminar el nostre club amb proves falses.

La notícia que publica avui La Vanguardia és d’una gravetat que hauria d’alertar tots els clubs de LaLiga, per unes pràctiques que no tenen cap encaix en les funcions que són atribuïdes al president de LaLiga.

Només per aquest fet, el d’atribuir-se funcions que no li escauen, encara que també per dignitat i respecte a la presidència de LaLiga, el senyor Tebas hauria de dimitir en la seva funció. Tanmateix, coneixedors de la seva obsessió per perseguir el FC Barcelona i mostrant constantment la seva aversió i manifesta antipatia vers el nostre club, entenem que l’actual president de LaLiga persistirà en el seu capteniment de seguir perjudicant el nostre club.

stats