Barça
Esports Barça 26/04/2023

El Barça elimina els abonaments durant l’exili a Montjuïc

Els socis i hauran de pagar més per anar a l'Estadi Olímpic i pagar per aparcar el cotxe fora del perímetre

3 min
Estadi Lluís Companys de Montjuïc

BarcelonaL'aforament dels partits del Barça a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, com va avançar l'ARA, per qüestions de visibilitat serà inferior als 56.000 espectadors que té de base el recinte que acollirà els partits de l'equip blaugrana com a mínim durant un curs i mig. L'aforament es reduirà a menys de la meitat del que té el Camp Nou, amb 49.472 localitats que es consideren comercialitzables, de les quals 9.369 tindran una visibilitat reduïda. La xifra de seients que anirà destinada a abonats del feu blaugrana serà de 27.385. La resta s'utilitzaran per a la venda d'entrades.

Però la gran notícia desvelada dimarts per la vicepresidenta institucional del Barça, Maria Elena Fort, va ser que el club prescindirà dels abonaments mentre jugui a Montjuïc a partir del curs vinent. "No hi haurà abonats a l'Estadi Lluís Companys", va sentenciar. "Però els abonats tindran preferència a l'hora de demanar de poder assistir als partits", va puntualitzar. Aquesta sol·licitud es podrà fer mitjançant un formulari que s'obrirà el 2 de maig. Així, el model serà similar a l'utilitzat durant el període de la pandèmia del coronavirus.

D'altra banda, la vicepresidenta Fort va dir que "no hi haurà seient lliure, passaport, entrades infantils ni abonament de penyes" i que es perdran "els drets adquirits previs dels abonats". Durant la roda de premsa, la institució també va exposar quins seran els preus anuals que tindran les entrades dels partits a Montjuïc per als abonats que en el formulari marquin l'opció que tenen la intenció d'anar a tots els enfrontaments de la temporada: 723 euros a la zona dels gols; 905 a la dels córners, 1.002 al lateral, i 1.738 a tribuna. A l'Estadi Olímpic Lluís Companys també hi haurà grada d'animació, malgrat que la seva ubicació podria ser vertical en lloc de l'horitzontal que hi ha ara a la primera grada del gol nord del Camp Nou. El preu de l'abonament per a aquesta zona serà de 325 euros i la zona tindrà una capacitat de 600 espectadors.

Increment de preus en les localitats del Barça
Preu anual en euros per localitat de l'abonament del Camp Nou i del passi anual de Montjuïc. Els preus del Camp Nou són una mitjana de les zones, ja que hi ha diferents categories

"És una forquilla d'entre 25 i 60 euros de cost d'entrada per partit", va precisar Fort sobre el preu del passi de temporada. A més, va remarcar que els abonats podran marcar una preferència per "una zona concreta de l'estadi, però no tindran seient fix". D'altra banda, va recordar que anar a Montjüic suposarà una davallada en els ingressos del Barça, que finalment serà de 55 milions per temporada malgrat que experts consultats per aquest diari les van elevar fins als 100 milions, com a mínim. Els ingressos suplementaris, segons va informar la directora corporativa del club, Maribel Meléndez, arribaran sobretot per la venda d'entrades, per les llotges VIP i per la fan zone que hi haurà a cada partit que el Barça jugui a l'Olímpic. "Hem de tenir un gran percentatge de venda d'entrades", va admetre la vicepresidenta.

4.500 places d'aparcament

"La primera recomanació que volem fer als socis és que surtin més d'hora de casa del que ho solen fer", va dir Jordi Portabella, director de sostenibilitat del club. "I la segona és que facin servir el transport públic", va afegir. Per això es posaran busos llançadora que seran gratuïts per als que vagin a veure el partit. De totes maneres, hi haurà habilitades 1.000 places d'aparcament per a cotxes (no públic) i 3.500 per a motos en la zona de l'estadi. A banda d'aquestes places, es disposaran altres aparcaments fora del perímetre de la muntanya per tal que els aficionats que arribin amb vehicle privat puguin estacionar-hi abans d'agafar els busos llançadora. Segons han explicat a l'ARA fonts de l'Ajuntament de Barcelona i del Barça, les dues entitats estan treballant conjuntament perquè aquests espais siguin gratuïts. La informació contrasta amb la donada pel club blaugrana a aquest mateix diari unes hores abans, quan va assegurar que aquests aparcaments serien de pagament i que la recaptació no aniria destinada a l'entitat presidida per Joan Laporta.

Per tal d'adequar els accessos a l'Estadi Lluís Companys el Barça ha fet una inversió de 3.321.100 euros en el pla de mobilitat de la muntanya. Segonsva explicar el club, aquest cost, sumat a les obres que s'han hagut de fer a l'interior de l'estadi, suposa una despesa total de 20 milions d'euros. Una de les reformes ha estat la construcció de les dues llotges VIP que hi haurà, ja que el recinte no en tenia fins ara. A més, el Barça també convertirà algunes localitats en seients VIP.

El contracte de sessió d'ús de l'estadi Lluís Companys serà de lloguer per a cada un dels enfrontaments i no per temporada. Per tant, Barcelona Serveis Municipals (BSM), l'empresa municipal encarregada de gestionar l'equipament públic, tindrà la llibertat de celebrar altres esdeveniments els dies que el Barça no hi entreni o no hi disputi partits. En total, es preveu que la xifra anual que pagarà el club presidit per Joan Laporta a l'ens municipal estarà al voltant d'uns 4 milions d'euros.

stats