Futbol
Esports Barça 22/03/2021

El Dortmund pot 'ajudar' el Barça a fitxar Haaland

L'equip alemany és cinquè a la Bundesliga i se situa en una posició que l'exclouria de jugar la Champions la temporada vinent

Quim Salvans
2 min
Haaland enfadat amb el paper del seu equip a Colònia.

BarcelonaEl Borussia Dortmund s'està complicant la vida si pretén retenir Erling Haaland aquest estiu. L'empat del conjunt alemany (2-2) contra el Colònia, un equip en posicions de descens, allunya el jugador noruec de disputar la Champions la temporada vinent. El Dortmund ara mateix és cinquè, a quatre punts de l'Eintracht Frankfurt, i comença a veure que la preuada quarta plaça se li està escapant. No es concep una Lliga de Campions sense Haaland. Per això, si l'equip d'Edin Terzić no obtingués el bitllet per participar en la pròxima edició de la màxima competició, un raig de llum podria donar esperances al Barça.

Precisament, el pròxim partit de lliga del Dortmund serà contra l'Eintracht. Un duel que, sens dubte, pot determinar el futur del davanter, que aquest cap de setmana ja ha agafat una empipada monumental pel mal resultat de l'equip. Al final del partit va tirar la seva samarreta al futbolista Jorge Meré, sense esperar-se a agafar la seva, i va abandonar immediatament el terreny de joc amb cara de pocs amics. L'estrella borusser coneix la situació del seu equip i va mostrar el seu afany competitiu sense consideracions –per a alguns, amb una mala actitud–. El noruec, que està concentrat a Marbella amb la seva selecció, ha demanat perdó pel seu comportament: "Estava molt enfadat després del partit. Vaig tenir una mala actitud tirant la samarreta al rival que me l'havia demanat. Demano disculpes. Estava fora de control".

La relació de Laporta amb Raiola, un factor clau

Fa alguns mesos, la rumorejada arribada de Haaland al Barça semblava pràcticament impossible. La delicada situació econòmica del club blaugrana feia pensar que l'operació era més un desig que no una realitat. A més, el davanter té contracte fins al 2024 i les seves actuacions setmanals no fan sinó encarir-ne el fitxatge. Ara bé, a la mala ratxa del Dortmund s'hi ha de sumar l'arribada de Joan Laporta a la llotja del Camp Nou. El nou president té una gran sintonia amb Mino Raiola, actual agent de Haaland, que va aconseguir cobrar de l'antic Barça de Laporta tres milions d'euros pels fitxatges d'Ibrahimovic i Maxwell i un 10% de la fitxa anual del punta suec. Encara que Zlatan deixés el conjunt blaugrana l'estiu del 2010, l'agent va continuar cobrant 1,2 milions fins a l'any 2014 perquè ho deia el contracte. En aquest període de temps, el representant es va embutxacar uns nou milions d'euros.

El Barça i el Madrid han mostrat interès per adquirir els serveis del noruec, però també hi ha una gran quantitat de prestigiosos equips que mouran cel i terra per incorporar-lo la temporada vinent. Entre ells destaquen Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Juventus i Bayern Munic. El jugador s'ha pronunciat davant la premsa i ha deixat clar que no és el moment de parlar del seu futur: "Encara tinc tres anys de contracte, no m'altero amb tot això".

stats