Barça

El Barça no perd de vista l'objectiu real

Xavi, que posa el focus en el partit de lliga contra l'Osasuna, no condicionarà l'onze al duel de dijous contra el Galatasaray

2 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa

BarcelonaEl Barça té coll avall des de fa mesos que aquesta temporada té un únic objectiu principal: classificar-se per a la següent edició de la Champions. I al club, tot i que saben que poden aconseguir-ho guanyant l'Europa League, són perfectament conscients que és molt més probable aconseguir-ho a través de la Lliga que no a la competició europea. Per això, malgrat l'empat contra el Galatasaray a l'anada dels vuitens de final, l'entrenador continuarà centrant-se en el torneig de la regularitat. El partit més important és el de l'Osasuna (21 h, Movistar LaLiga).

"No ens condiciona el partit contra el Galatasaray. Encara que haguéssim guanyat a l'anada, no variaria excessivament la planificació de la setmana", comentava Xavi Hernández. El tècnic egarenc, doncs, posa el focus exclusivament en el duel del diumenge contra l'Osasuna, un rival "que pot adoptar diferents sistemes, que no encaixa gols amb facilitat i que ataca amb molta verticalitat". Xavi no parla de rotacions i només valora canvis a l'onze titular "en funció de possibles molèsties, cansament o sancions", però mai pensant en Turquia.

El gran dubte són els centrals. Després de l'Osasuna i del Galatasaray, el Barça jugarà diumenge de la setmana vinent al camp del Reial Madrid. I dos centrals, Araujo i Eric, estan apercebuts de sanció. Xavi, però, assegura que no decidirà pensant en el clàssic sinó exclusivament valorant raons futbolístiques. "Escullo els centrals en funció dels seus perfils i depenent del rival. De com volem atacar, de la sortida de la pilota... ho valorarem i decidirem".

Alves i Gavi tornen a la convocatòria del Barça

El Barça recupera per a aquest partit Dani Alves i Gavi, absents dijous. En canvi, Nico és baixa per acumulació de targetes. Tampoc poden jugar els lesionats Umtiti, Sergi Roberto i Ansu Fati. Al seu torn, l'Osasuna té tota la plantilla disponible a excepció del davanter argentí Chimy Ávila, que també haurà de complir un partit de sanció.

stats