Apunts en calent

Encara no dona per anar sobrat per l'Europa League: els apunts en calent del Barça-Galatasaray

Un guardiolista contracultural com Domènec Torrent destapa les mancances en pilota dels de Xavi

2 min
Adama lamentant-se contra el Galatasaray.

BarcelonaEl Barça es va estavellar contra el mur defensiu del Galatasaray a l'anada dels vuitens de final de l'Europa League. L'equip de Xavi Hernández, amb diversos canvis a l'onze inicial, no va aconseguir foradar la porteria rival i es jugarà el pas la setmana que ve a Istanbul. A continuació, els apunts en calent del duel.

La pilota fa la diferència. Ni Dembélé, ni Luuk de Jong ni Aubameyang, tots tres suplents en un compromís d'una sola direcció (qui diria que Domènec Torrent defensa les tesis de Guardiola), van desfer el resultat inicial. Al Barça li tocarà imposar-se a l'infern turc i prendre's l'Europa League més seriosament. Aquesta consolació continental és l'única via versemblant perquè el primer equip toqui títols aquesta temporada. L'argument és prou interessant perquè Xavi insti la seva primera unitat a acompanyar la bona col·locació a la gespa amb més inspiració i atreviment amb la pilota als peus. Falta créixer en aquest sentit.

De Wijnaldum a Nico. Les rotacions van premiar Nico González, titular a la posició d'interior. El seu començament va ser brillant. Va pressionar amb nervi i va gestionar la pilota amb criteri. És cert que Gavi el supera en voracitat i atreviment quan voreja l'àrea rival, però gasta uns fonaments que il·lusionen. És sobretot un exemple a l'hora de perfilar-se. Cap control que fa quan rep la bola és estèril, sempre té sentit. Amb més fons físic –tendeix a fondre's–, el gallec participarà activament en el relleu de l'encara imprescindible Busquets, que el va substituir al descans. Gràcies, PSG, per banyar d'or Wijnaldum i permetre'ns la troballa.

Pedri, pensatiu, durant el Barça-Galatasaray

Realitat tossuda. Mentre Xavi busca sense èxit la manera d'oxigenar Busi sense destarotar l'equip (De Jong no llueix de pivot posicional), Riqui Puig no té bola ni tan sols en partits ideals perquè els suplents hi treguin el cap. Cap dels sis canvis que el tècnic va fer en relació al partit a Elx van somriure al de Matadepera. Xavi l'anima a seguir treballant per jugar algun dia, però la paraula contrasta amb els fets: Riqui continua pansint-se a la banqueta. Ara mateix, tot el que no sigui veure'l cedit en un altre equip a partir d'aquest estiu serà una sorpresa. Si algun dia ha de triomfar al Barça serà després de foguejar-se lluny del Camp Nou.

Tendència a la gasosa. Més a prop està de complir el seu somni d'estabilitat al Barça Adama Traoré, per a qui hi ha una opció de compra que s'executarà per la bona relació de Laporta amb Mendes. L'actuació de l'extrem català contra el Galatasaray va ser entre correcta i notable. Vistós i exuberant com sempre, va guanyar molts duels a Van Aanholt, el lateral de la seva zona, abans de centrar (molt) i xutar (poc). Ningú pot negar la seva tenacitat, però hauria d'ampliar registres. No pot esperar totes les pilotes al peu amb la banda per córrer. I, considerant que és davanter, ha de ser més amenaçant per als porters rivals.

stats