Barça
Esports Barça 29/01/2022

Mendes al rescat: Adama tornarà al Barça passi el que passi amb Dembélé

2 min
Adama Traoré és una de les revelacions de la Premier League / EFE

BarcelonaQue la limitació salarial és una pedra a la sola de la sabata del Barça ho sap tothom. Però, un cop coneguda la normativa que condiciona la inscripció de jugadors a la Lliga, i tenint en compte les limitacions de tresoreria que té el conjunt blaugrana, no hi ha més remei que recórrer a l'enginy per poder-se reforçar. És el que va passar fa unes setmanes, per exemple, amb la renovació de Samuel Umtiti per alliberar massa salarial i poder inscriure Ferran Torres. Però no sempre n'hi ha prou amb el que passa a dins de casa i a vegades cal recórrer a gent externa. I, sempre que hi ha problemes, apareix la figura de Jorge Mendes per intentar solucionar-los. L'últim cop de mà arriba amb Adama Traoré, exblaugrana format a La Masia que torna a Barcelona en aquest mercat d'hivern.

L'operació no és senzilla, perquè el Barça no pot assumir la fitxa de l'extrem, actualment al Wolverhampton. La situació es desencallaria de cop si Ousmane Dembélé fes un moviment (o una renovació a la baixa o accedir a abandonar el Barça de mutu acord) que permeti al club estalviar-se el seu salari multimilionari. Ara bé, tot i que el Barça treballa a ple rendiment per buscar una sortida a Dembélé, és molt probable que el desenllaç no arribi fins al dilluns 31, l'últim dia de mercat. Per tant, el Barça estaria lligat de peus i mans i seria gairebé impossible tancar cap operació paral·lela, ja que si espera fins al final s'arrisca a quedar-se sense temps per poder-la completar. Precisament, és aquí on sorgeix el superagent Jorge Mendes per ajudar en l'operació i buscar una fórmula que permeti el retorn d'Adama independentment del que passi amb Dembélé.

Els Wolves compraran Trincão

És un joc a quatre bandes que implica el Barça, el Wolverhampton, Adama... i Francisco Trincão. El jove atacant portuguès marxava cedit aquest estiu als Wolves –precisament perquè el Barça necessitava alliberar massa salarial–. Ara bé, Xavi no compta amb ell i l'entitat blaugrana ja veu amb bons ulls poder-lo vendre definitivament a la Premier League. La clau de volta està en l'opció de compra no obligatòria que tenen els Wolves, que ronda els 30 milions d'euros, quantitat que ara s'està negociant per accelerar el retorn d'Adama. En el fons, al club de la Premier ja li va bé aquest intercanvi. Malgrat que Adama i Trincão tenen unes estadístiques similars, durant la primera meitat de la temporada Trincão està tenint més protagonisme en els últims partits. També és tres anys més jove, fet que encara carrega més d'arguments els Wolves per acceptar l'operació.

Quina és la jugada? Com que el Barça no pot assumir de moment el sou d'Adama, els Wolves es farien càrrec majoritàriament de la seva fitxa d'aquí fins a final de temporada. El club blaugrana, doncs, només abonaria una quantitat testimonial. La diferència es restaria dels diners que els Wolves haurien de pagar al Barça a l'estiu per quedar-se Trincão en propietat. Les negociacions van en aquest sentit, i és possible que incorporin una petita bonificació per al club anglès com a agraïment. D'aquesta manera, el Barça hauria trobat una via enginyosa, però totalment legal, perquè Adama tornés al Camp Nou.

Sigui com sigui, Adama aterra a Barcelona aquest divendres i passarà la revisió mèdica a la tarda. L'oficialitat de l'operació, en les pròximes hores.

stats