Barça
Esports Barça 28/01/2022

El joc multibanda de Moussa Sissoko, l'agent de Dembélé

L'heterodox representant de l'extrem francès, figura clau en un tancament de mercat molt mogut al Barça

3 min
Moussa Sissoko, a la dreta de la imatge, el dia de la presentació de Dembélé amb el Barça.

BarcelonaQueden quatre dies perquè s'acabi el mercat de fitxatges i el Barça continua sense resoldre l'enigma Ousmane Dembélé, vital perquè l'entitat blaugrana pugui tancar alguna arribada abans del 31 de gener. "Sense moviments no podrem fer cap altra entrada", insisteixen des del Camp Nou, on ja s'han acostumat a haver de madurar operacions abans de tenir prou marge salarial per poder inscriure-les a la Lliga. Va passar a l'estiu amb Eric Garcia, Kun Agüero i Memphis i fa un parell de setmanes amb el primer gran fitxatge del segon mandat de Laporta, Ferran Torres, inscrit gràcies a la cessió de Coutinho a l'Aston Villa i la sorprenent renovació d'Umtiti. Per tancar més altes a curt termini, Mateu Alemany necessita que passin coses amb el ruïnós contracte de Dembélé, que venç aquest 30 de juny. Una opció implica cancel·lar-lo, cosa que depèn de la voluntat del jugador i de l'interès d'un altre club; una altra seria renovar-lo a la baixa per espaiar-ne tant el sou com l'amortització pendent.

El tema cansa de tantíssimes vegades que s'ha explicat. Però és el que hi ha mentre el Barça no tanqui del tot acords amb nous patrocinadors –Spotify és el que més consens genera– o nous socis per capitalitzar-se –CVC, el proveïdor de la Lliga, encara no es descarta–. Dembélé en té la clau en aquests moments i el temps s'esgota. Segons van informar Mundo Deportivo i Sport, el seu representant, Moussa Sissoko, es va reunir a Barcelona amb Xavi Hernández i Jordi Cruyff per explicar-los que la seva intenció és continuar al club, la qual cosa no significa que accepti l'última proposta formal d'Alemany, però sí que confirma les sospites que hi havia al club sobre el seu joc multibanda. "Tot plegat ha arribat a un punt que ningú es refia d'ells", asseguren des del Camp Nou en relació amb l'estratègia de l'heterodox agent, que ha passat en tres setmanes de posar la renovació a preu d'or a dir que vol negociar-la "sense pressió". Una vegada ha vist de primera mà que el seu representat pot quedar-se sense jugar si no renova, ha fet via cap a Barcelona per transmetre bones intencions, fet que demostra que la seva posició no és tan dura com semblava i que no té precisament una munió de clubs interessats en banyar-lo d'or.

Jorge Mendes sempre torna

A l'espera del desenllaç d'aquest assumpte, que condiciona al 100% la planificació esportiva més immediata, la direcció esportiva treballa amb la prioritat de reforçar l'atac. Si Dembélé renova o marxa, el club podrà lluitar per fitxar Álvaro Morata, que és la petició de Xavi per a la davantera. El jugador madrileny està a Madrid desitjant que hi hagi marge salarial per a la seva arribada i que els clubs implicats en la seva situació –Barça, Atlètic de Madrid i Juventus– es posin en sintonia per propiciar el seu retorn a la Lliga. Tanmateix, la jugada és complicada perquè hi ha molts condicionants esportius i econòmics. Per això hi ha tapats a punt per si l'operació es frustra. Alemany està confinat per covid, però connectat per mirar de trobar solucions. Una d'elles, segons va avançar el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio, és Adama Traoré, un perfil molt diferent del de Morata que posaria facilitats per tornar a Barcelona en gran part perquè Jorge Mendes és el seu agent. Adama, exblaugrana, juga al Wolverhampton, on hi ha cedit amb opció de compra Francisco Trincao, un futbolista amb el qual Xavi no comptarà aquest estiu. Tots dos davanters estan representats per Mendes, que va aprofitar la visita a Barcelona per decidir què s'havia de fer amb Ansu Fati per proposar el retorn del català, que fa uns mesos va deixar claríssim que vol canviar d'aires: "Que Barcelona és casa meva és una realitat. Hi he crescut durant deu anys".

Per una altra banda, les converses per incorporar un lateral esquerre –Tagliafico, de l'Ajax, és la primera opció– continuen avançant, però el club neerlandès veu poc benefici en deixar anar l'argentí en aquests moments. La saturació de minuts de Jordi Alba, que sense Messi ha perdut espurna, mostra l'evident necessitat de reforçar la plantilla també al front defensiu. D'aquesta millora i dels arguments que es puguin sumar en atac dependrà en bona part l'èxit del Barça en la lluita per entrar a la pròxima Champions. Ara mateix, la plantilla culer no és superior a les del Sevilla, el Betis o l'Atlètic de Madrid, rivals directes a la classificació.

stats