Barça
Esports Barça 26/01/2022

Els recursos que Xavi necessita, pendents de Dembélé

El Barça ha de resoldre la carpeta del francès per poder inscriure més fitxatges d'hivern

3 min
Dembélé xutant una pilota en un entrenament.

BarcelonaLa setmana del Barça serà moguda a efectes de mercat de fitxatges. O això, com a mínim, és el que esperen a la direcció esportiva blaugrana, que està decidida, igual que va passar els últims dies de la finestra d’estiu, a esprémer tot el temps disponible abans no tanqui la d’hivern. L’objectiu de jugar la pròxima Champions és prioritari i al club saben que la competència serà dura, amb rivals ben dotats com el Sevilla, el Betis i l’Atlètic de Madrid. Per això es faran esforços perquè Xavi Hernández tingui més recursos en el segon tram del curs. En aquest sentit, hi ha dues peticions del cos tècnic que Mateu Alemany intentarà satisfer abans del 31 de gener: un davanter i un lateral esquerre. Es treballa amb la idea de portar jugadors cedits fins al 30 de juny amb opcions d’adquisició en funció del rendiment.

Per a l’atac encara es conserven esperances amb Álvaro Morata. Si bé fa uns dies la via de l’ariet madrileny es donava per descartada per la recança del Juventus a perdre’l a mitja campanya i per un tema tant d’edat (29 anys) com de passat madridista, la insistència de Xavi pot donar els seus fruits. D’entrada, perquè la Juve està treballant en el fitxatge de Dušan Vlahović, punta del Fiorentina, que condicionaria la participació de Morata a les ordres d’Allegri. Però també perquè el front ofensiu del Barça ha quedat malmès per la nova lesió muscular d’Ansu Fati, que es mantindrà un mínim de dos mesos de baixa. Sense l’hispanoguineà, l’equip necessita més recursos en atac. Mentrestant, per al perfil del lateral esquerre, en què Jordi Alba no té relleu, s’ha ofert l’argentí Nicolás Tagliafico, de l’Ajax. Té 29 anys, és internacional absolut i és suplent ara mateix al seu club, d’aquí que vulgui canviar d’aires. L’inconvenient: que els neerlandesos no veuen benefici a perdre’l en aquest moment.

O renovació o traspàs

El Barça té clares les peces que necessita per equipar la plantilla a curt termini, però per poder-les inscriure a la Lliga necessita fer espai a la massa salarial. Si per donar d’alta Ferran Torres es va haver de cedir Coutinho a l’Aston Villa i firmar la renovació sense cap sentit esportiu d’Umtiti, per aspirar a fer moviments d’última hora aquest hivern l’entitat ha de resoldre el culebró Dembélé. O bé renovant el francès per espaiar-ne l’amortització pendent i els emoluments o bé traspassant-lo a cinc mesos que venci el seu contracte. Conscient de la pressió que hi ha sobre aquesta situació, ahir el representant del futbolista, Moussa Sissoko, va aterrar a Barcelona amb ànims de veure’s amb els responsables blaugranes per negociar una solució. Avui hi haurà novetats en alguna direcció.

Un cop descartada l'operació de bescanvi amb el Manchester United –Martial ha acabat fitxant pel Sevilla–, el Chelsea de Thomas Tuchel apareix amb força com a opció per resoldre el serial a mitja temporada. El tècnic alemany va entrenar Dembélé al Dortmund i sap com potenciar-lo. Els blues disposen de diners i tenen un projecte ambiciós tant a la Premier com a la Champions, un trofeu que enguany estan defensant. I a Stamford Bridge, precisament, competeix un dels objectius més clars del Barça per al curt termini: César Azpilicueta, que acaba contracte el 30 de juny. El club blaugrana estaria encantat d'avançar l'arribada del defensa basc com a part del tracte per perdre de vista Dembélé. Però Azpilicueta és el capità del Chelsea i, segons fonts del seu entorn consultades per l'ARA, preferiria tancar l'etapa a finals de temporada i no amb els objectius per resoldre.

stats