Barça

El Barça renova Umtiti fins al 2026 per inscriure Ferran Torres

El defensa francès redueix una petita part del sou base que havia de percebre en l’any i mig que tenia de contracte

4 min
Samuel Umtiti seguirà al Barça

BarcelonaEl Barça i Samuel Umtiti han arribat a un acord per a l'ampliació del seu contracte fins al 30 de juny del 2026. El defensa francès redueix una petita part del sou que havia de percebre en l'any i mig que tenia de contracte. Des del club blaugrana s'explica que, amb aquesta operació, ampliant el contracte d'Umtiti, el club no adquireix cap compromís econòmic superior amb el futbolista del que ja tenia fins ara, sinó que es reparteixen en tres anys més (fins al 2026) els pagaments que Umtiti hauria cobrat fins al 2023, quan finalitzava el seu antic contracte. El defensor gal tenia una de les fitxes altes de la plantilla. D'aquesta manera, el Barça ja pot inscriure Ferran Torres. El Barça ha acabat de segellar aquesta operació al cap de setmana, mantenint el màxim silenci mediàtic i confidencialitat abans de fer-ho públic aquest dilluns.

El defensor francès no tenia cap oferta per sortir aquest mercat d'hivern i, d'aquesta manera, el Barça aconsegueix reduir marge salarial i que això permet inscriure Ferran Torres. L'ampliació del contracte del defensor gal permet al club espaiar en molts més mesos els pagaments (corresponents a la meitat d'aquesta temporada i la següent que li quedava) pendents amb el jugador. A banda de diferir el que Umtiti ha de cobrar, el central ha accedit a perdonar una petita part (al voltant del 10%) del seu sou base. Un rebaixa que, per tant, és diferent de la que van fer els capitans, que si bé van diferir un 60% del seu salari base per poder permetre les inscripcions de jugadors com Memphis, Eric Garcia i el Kun al principi de temporada, la part que van perdonar va ser amb relació a variables de fàcil compliment.

En l'ampliació del vincle també s'hi inclouen clàusules per facilitar la sortida del jugador en cas que algun club s'interessés per comprar o obtenir en préstec el central. De fet, la reducció del seu salari també permet que la seva fitxa deixi de ser tan prohibitiva si algun equip es planteja incorporar-lo com a cessió ja en aquest mateix mercat d'hivern. Una opció que contemplen tant el Barça com el mateix jugador, tot i que requeriria trobar un destí atractiu i, des del club, s’admet que això no serà gens fàcil. D'altra banda, el periodista Gerard Romero ha explicat al seu canal de Twich Jijantes que al 2023 el Barça pot tallar el vincle i que, en cas que això passés, el francès perdonaria l'últim any del nou contracte que ha firmat.

Malgrat que aquesta renovació ha permès la inscripció de Ferran, no deixa de ser una pilotada endavant. És un moviment que s'ha d'entendre amb una lògica 100% econòmica i no esportiva. Una decisió, a curt termini, molt més efectiva que rescindir el contracte de forma unilateral. Per rubricar aquesta operació també hi ha jugat a favor la sintonia amb el representant del futbolista, Arturo Canales, que és el mateix agent del tècnic Xavi Hernández i del capità Gerard Piqué.

Cal recordar, però, que el Barça acaba de renovar un futbolista amb problemes cronificats al seu genoll, del qual sempre ha rebutjat operar-se per una mala experiència amb els quiròfans quan tenia 17 anys i jugava al planter de l'Olympique de Lió. Aquesta és la segona renovació que Umtiti signa com a blaugrana. La primera va arribar l'estiu del 2018, quan Josep Maria Bartomeu va renovar-lo. Llavors el francès va aconseguir signar una bona retribució malgrat que hi havia un informe elaborat pel doctor Ricard Pruna que desconsellava fer-li un contracte llarg perquè no tenia bé el genoll. Ara l'expresident blaugrana assegura que ell no va rebre mai aquest informe.

Ja no es depèn de Dembélé

Mentrestant, Ousmane Dembélé segueix sense renovar. Ampliar el vincle del francès, però, ja no és una prioritat per inscriure Ferran. Fonts del club blaugrana mantenen el "pessimisme" respecte la possibilitat d'arribar a un acord amb l'ex del Borussia Dortmund i admeten que si els seus representants segueixen sense rebaixar les seves pretensions és "molt difícil" que s'aconsegueixi una entesa. Del que passi amb l'extrem gal -una renovació a la baixa o que abandoni el club aquest mateix hivern- en dependrà que el Barça pugui tancar alguna operació com l'arribada d'Álvaro Morata, davanter que Xavi voldria veure de blaugrana.

Pel que fa al cas de Sergi Roberto, des de l'entorn del jugador reusenc asseguren a l'ARA que continuen esperant una proposta del club per ampliar el vincle. El quart capità blaugrana, actualment lesionat, tenia pactat des de fa temps un diferiment del seu sou similar al que van aplicar a Sergio Busquets i Jordi Alba, però perquè es pugui dur a terme hauria de renovar un contracte que finalitza aquest juny. De fet, fa aproximadament un mes que la cúpula esportiva blaugrana i els representants del jugador no es reuneixen. Es van emplaçar a fer-ho passades les festes de Nadal.

Ferran i Pedri, negatius

Per la seva part, Ferran Torres no havia viatjat aquest dilluns amb l'equip a l'Aràbia Saudita perquè estava pendent de la prova PCR per saber si havia superat el coronavirus, com Pedri. El resultat s'ha conegut aquest vespre, quan l'expedició ja havia aterrat a Riad, i el Barça ha informat que els dos futbolistes s'incorporaran amb la resta de companys durant les properes hores. La semifinal de la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid es juga dimecres a les 20 h (en horari peninsular). D'altra banda, ja han viatjat aquest migdia Ronald Araujo, Frenkie de Jong i Ansu Fati. Tots tres estan pendents de rebre l'alta mèdica.

stats