Barça

Alba i Busquets renuncien a variables fàcils i difereixen un 60% del seu salari

Aquesta rebaixa desencalla la inscripció del Kun, mentre que el cas de Roberto depèn de la renovació del futbolista

2 min
Jordi Alba i Sergio Busquets

BarcelonaEn un dia frenètic als despatxos del Camp Nou, a banda d’abordar les últimes operacions de mercat, el Barça ha fet oficial la rebaixa salarial de dos capitans més. Es tracta de Jordi Alba i Sergio Busquets, que renuncien al voltant d’un 25% del salari perdonant variables de fàcil compliment, com per exemple que el club superi la fase de grups de la Lliga de Campions i vagi avançant eliminatòries en la competició. D’altra banda, els dos futbolistes també han acordat amb l’entitat blaugrana diferir al voltant del 60% del seu salari d’aquesta temporada i cobrar-lo el curs vinent (2022-2023). Tancar aquest acord amb el lateral de l’Hospitalet i el migcampista de Badia del Vallès ha permès inscriure el Kun Agüero a la Lliga i ampliar el límit del fair play financer estipulat per la patronal del futbol. 

D’aquesta manera, Alba i Busquets se sumen a Gerard Piqué com els primers tres futbolistes de la plantilla que, a banda de diferir ja part del seu salari la temporada passada, renuncien ara a una part del seu sou i accepten un nou diferiment. La rebaixa del central barceloní va ser determinant abans de l’inici de la Lliga perquè Memphis, Eric Garcia i Rey Manaj –que ha marxat cedit a l’Spezia italià– poguessin ser llavors inscrits. El cas del quart capità, Sergi Roberto, és diferent i més complicat perquè el migcampista de Reus acaba contracte al final d’aquesta temporada i, per tant, s’ha de negociar un nou vincle amb el jugador. 

El cas de Sergi Roberto, a part

Des de l’entorn de Roberto asseguren que no hi ha cap problema per acceptar un diferiment salarial i renegociar les primes quan el Barça i el migcampista rubriquin un nou vincle contractual. La voluntat, tant del jugador com del Barça, és la de renovar. En aquest sentit, les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant els termes d’una renovació en què el principal escull és arribar a una entesa respecte a la nova remuneració del migcampista format al planter. Per part del jugador, entenen i accepten que el Barça proposi una renovació a la baixa, però consideren que les xifres proposades actuals són “molt” baixes.

Actualment és un tema que segueix encallat, però la voluntat de les dues parts és arribar a una entesa. De fet, Roberto ja va deixar clar que no vol marxar del Barça i sent que s’ha d’estrènyer el cinturó per ajudar el club. Així ho va expressar ell mateix en una entrevista a La Vanguardia: “Nosaltres volem col·laborar des del primer minut, però se n’ha parlat molt sense saber res i ens han caigut garrotades que no entenem”.

stats