BARÇA
Esports Barça 06/08/2015

Robert: "He parlat amb Pedro i Adriano. Tinc la sensació que es quedaran, però ja ho veurem"

El Barça ha presentat aquest dijous el seu organigrama esportiu, amb la figura de Robert Fernández com a nou secretari tècnic del club

Martí Molina
2 min
Albert Soler, Jordi Mestre i Robert Fernández / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl Barça ha presentat aquest dijous el seu organigrama esportiu, que encapçala Jordi Mestre com a vicepresident esportiu, Albert Soler com a director d'esports professionals i Robert Fernández com a secretari tècnic. "És una estructura professional que significa un pas més en la nostra proposta formativa", indica Mestre. "Vam escollir el Robert i el Pep [Segura] per currículum i perquè coneixen el Barça. A banda, perquè com a persones sempre hi ha hagut molta química", ha afegit el vicepresident esportiu.

"Estic molt il·lusionat, amb moltíssima força per fer un bon treball amb tota la gent que tenim al darrere, que és molta", ha dit Robert, que ha assegurat que "l'objectiu és molt clar, és mantenir el rol que té el Barça a Espanya i arreu del món". "L'objectiu passa per competir i guanyar títols. No hi ha altra opció. Hi ha un petit marge de millora i intentarem ser millors".

Robert Fernández, exjugador del Barça als anys 80 i amb experiència a les secretaries tècniques del València i de l'Atlètic de Madrid, va conèixer Luis Enrique dos dies després que els blaugranes es proclamessin campions d'Europa a Berlín. "El director esportiu ha de tenir bona relació amb l'entrenador, perquè s'ha d'arribar a bon port. I si sóc aquí és perquè tinc bona relació amb l'entrenador. Però això no necessita que el tècnic fitxi. A vegades ell necessitarà el nostre consell i jo necessitaré el seu".

Pel que fa als noms propis, Robert ha parlat del futur de Pedro i d'Adriano i ha comentat que ha parlat amb ells i que la seva "sensació" és que tots dos es quedaran al club, encara que no es pot assegurar al cent per cent i tot dependrà del que passi els propers dies.

En el cas del davanter canari, ha aclarit que el desig del Barça és que el futbolista continuï, però el seu futur de blaugrana no està assegurat. "El jugador té una clàusula de 30 milions d'euros i estem esperant que algun club vingui i pagui la clàusula. Però una cosa sí que vull deixar clara, que aquest jugador té una trajectòria i que el seu entrenador el vol. No volem que marxi".

"El cas d'Adriano és una mica diferent. També el volem. En les properes hores sabrem com queda el seu futur", ha afegit sobre el lateral brasiler, i fins i tot ha deixat oberta la possibilitat que renovi. "Si arriba una oferta no l'escoltarem", ha conclòs.

L'organigrama

En aquest organigrama esportiu també hi ha els noms d'Ariedo Braida i de Carles Rexach, noms que ja formaven part del club en l'última etapa de la directiva de Bartomeu i que seguiran vinculats al Barça. El cas més delicat és el de Braida, que segons Soler "té molt de coneixement del futbol internacional i té una bona agenda de contactes de representants". "És una persona que el Barça necessita". En qualsevol cas, per al director d'esports professionals, "són dues persones amb un coneixement i una qualitat suficient perquè puguin ajudar el club".

stats