Esports Barça 16/12/2021

El Barça promourà les xerrades amb els jugadors del planter arran del cas Benaiges

El club fa arribar una circular a les famílies dels nens, nenes i adolescents en què recorda els mecanismes interns de denúncia

2 min
La Masia està malalta

Arran del cas Benaiges destapat per aquest diari, el Barça ha enviat una circular a les famílies amb futbolistes al planter i a l'acadèmia blaugranes en què recorda els canals interns de denúncia per garantir la protecció dels infants i explica que organitzarà i promourà xerrades informatives i per escoltar els jugadors. Albert Benaiges, exentrenador i excoordinador de La Masia en els períodes 1990-2003 i 2005-2011, havia tornat al club aquest curs, però la investigació en què més d'una seixantena de testimonis han revelat a l'ARA els abusos que va perpetrar a l'Escola Barcelona durant més de dues dècades ha provocat la seva sortida de l'entitat blaugrana, on desenvolupava tasques d'adjunt a Alexanco en la direcció del planter. A les declaracions del president Joan Laporta del passat cap setmana, en què explicava que si haguessin conegut les acusacions que pesen sobre Benaiges "no l'haurien contractat" i condemnava els fets, s'hi ha sumat ara una circular que l'entitat blaugrana ha fet arribat a les famílies i a la qual ha tingut accés l'ARA.

La circular que el Barça ha enviat a les famílies arran del cas Benaiges.

En la carta, a banda de mostrar “tot el suport i empatia a les persones afectades”, es referma el compromís del Barça “amb la creació d’espais segurs i de protecció per als nens, nenes i adolescents” que formen part del club. En la circular, en què es recorda que el Barça no “té constància” que Benaiges hagi perpetrat abusos durant els llargs períodes que va estar vinculat al club, s’esmenta que “ja fa anys” que el Barça disposa de “mecanismes interns” per fer front a “qualsevol situació de risc o vulnerabilitat”.

A banda de recordar els canals de denúncia –com una adreça electrònica a disposició dels jugadors i les famílies, així com persones de referència amb qui contactar–, també s’explica que s’organitzaran sessions informatives per a les famílies amb el suport de la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en la protecció de la infància, i que es promouran xerrades formatives als diferents equips “per tal d’escoltar-los, capacitar-los i empoderar-los davant de possibles situacions abusives”.

Una entitat especialitzada

Vicki Bernadet, la fundadora de l’entitat que porta el seu nom i que col·laborarà amb el Barça, va ser víctima d’abús sexual dels 9 als 17 anys i no ho va revelar fins als 34. El 1997 va crear aquesta institució perquè altres víctimes no haguessin de viure el mateix rebuig, incomprensió i solitud que ella va experimentar. Entre altres tasques, la seva fundació està especialitzada en formar professionals que treballen amb la infància i adolescència amb especial incidència en els col·lectius que tenen una alta responsabilitat en la protecció de la infància.

stats