BARÇA
Esports  /  Barça 24/08/2017

Neymar demanda el Barça davant la FIFA

El club, que es va negar a fer el segon pagament de la prima de renovació, havia demandat el jugador dimarts

Martí Molina
3 min
Nasser al-Khelaifi i Neymar, en la presentació del brasiler com a nou jugador del PSG. Ara el club vol Mbappé.

BarcelonaEl serial entre el Barça i Neymar encara no ha acabat. Al contrari, n'hi ha per a estona i les dues parts s'han denunciat a la FIFA l'una a l'altra. Després que el club es negués a fer el segon pagament de la prima de renovació, dimarts va acudir als jutjats perquè el davanter brasiler torni els diners que va cobrar el 2016. Tot i que el Barça no va especificar cap quantitat, la demanda és per valor de 64 milions d’euros, segons ha pogut saber l’ARA. Correspon a la quantitat en brut del 'signing bonus' (prima de renovació), concretament els 21 milions ja pagats i els 43 que havia d’ingressar aquest any. Addicionalment, el club li reclama 8,5 milions en concepte de danys i perjudicis i un 10% d’interessos de demora.

La resposta de Neymar ha arribar aquest dijous. El brasiler ha presentat una demanda contra el Barça davant la FIFA per reclamar el pagament de la prima de renovació. La demanda "està sent estudiada" segons un portaveu de la FIFA citat per la premsa francesa, sense precisar la data en què es dictarà una resolució. "En relació amb els bons deguts per la signatura del contracte del 2016, contractualment ajustats i declarats no pagats pel FC Barcelona, cal informar que l'esportista ja va iniciar el procediment formal de cobrament davant el fòrum competent", afirma l'empresa N&N Consultoria, de la família Neymar, en un comunicat.

Dilluns, fonts del club van assegurar a l’ARA que aquest “premi” estava condicionat al fet que el jugador “complís íntegrament el contracte” o, en el seu defecte, que es pactés una sortida de mutu acord. “Però no va ser així, va marxar de manera unilateral i va amagar informació al club amb l’objectiu de cobrar la totalitat de la prima”, diuen fonts del club per justificar que el recurs té recorregut.

En aquest punt, el Barça ha demanat judicialment que el PSG enviï la documentació del contracte del brasiler. Al Camp Nou tenen la sospita que el jugador es va comprometre amb l’entitat que presideix Nasser al-Khelaifi molt abans que es fes efectiva la clàusula de rescissió. Si es confirmés, seria un punt a favor per al club blaugrana en aquest procés.

D’altra banda, fonts del Barça justifiquen els 8,5 milions de danys i perjudicis pel fet que “Neymar va amagar les seves intencions, va marxar amb la temporada ja començada i va perjudicar la imatge del club durant la gira pels Estats Units”.

El club va informar que havia presentat la demanda laboral al jutjat social de Barcelona el dia 11 d’agost, tot i que aleshores no va transcendir. Aquest dimarts va fer un pas més i va enviar la demanda a la Federació Espanyola “perquè la traslladi a la Federació Francesa de Futbol i a la FIFA”. Una mesura de força que té un doble objectiu. D’una banda, donar coneixement de manera oficial del conflicte entre el jugador i el club i, de l’altra, curar-se en salut amb l’eventual denúncia de Neymar per no haver cobrat uns diners que considera que li pertanyen.

Aquest segon pas en la demanda arribava tot just un parell de dies després que Neymar carregués contra la junta que presideix Josep Maria Bartomeu. “Quan vaig arribar tot va començar bé. Hi vaig passar quatre anys meravellosos. Però estic molt trist amb la directiva del Barça. Són gent que no hi poden ser, allà”, deia després de debutar al Parc dels Prínceps. Fonts pròximes a la directiva del Barça -que destaquen que la demanda judicial és anterior a les paraules de Neymar- no tenen cap dubte que les declaracions del brasiler es produeixen pel conflicte amb la prima de renovació. “Si se li hagués pagat tot, segur que diria tot el contrari”, asseguren.

Comunicats del PSG i de Neymar

Després que el Barça fes pública la demanda contra el brasiler, la consultora N&N (de titularitat al 50% dels pares del jugador) havia publicat un comunicat en què s'assegurava que Neymar ha rebut "amb sorpresa" aquesta demanda i va anunciar que aniria a les instàncies competents per cobrar la segona part de la prima pactada, de 26 milions d'euros. "Neymar ha complert íntegrament el contracte que hi havia llavors vigent amb el depòsit integral dels valors lliurement pactats amb el Barça amb la finalitat de la seva llibertat", deia el primer comunicat. Aquest dijous ha arribat el segon.

Neymar torna a Catalunya

És evident que les relacions entre la directiva blaugrana i el brasiler són irreconciliables. Ben al contrari del que passa al vestidor. De fet, mentre transcendia la reclamació del club, Neymar tornava a Catalunya i es retrobava amb alguns dels seus amics al vestidor blaugrana, com Leo Messi i Luis Suárez. Va ser el mateix Messi qui va revelar la trobada amb una fotografia a través del seu compte d’Instagram. La publicació anava acompanyada del missatge “Ha tornat”, una picada d'ullet a Gerard Piqué, autor del famós tuit “Es queda”.

stats