Champions League

El Barça es desperta a temps i rebenta les il·lusions del Madrid (1-3)

L'equip blaugrana pateix a Valdebebas però aconsegueix capgirar el marcador en el segon temps

3 min
Claudia Pina celebra el gol contra el Reial Madrid

Enviada especial al MadridLa Champions és un escenari totalment únic que capgira tots els esquemes i prediccions possibles. En el clàssic Madrid-Barça, ara en context europeu, a l'anada dels quarts de final de la màxima competició, l'equip de Jonatan Giráldez va patir com mai en la temporada vigent contra el conjunt avui entrenat per Alberto Toril, que es va imposar en una primera part en què les culers van estar perdudes, desdibuixades i sense cap inspiració. El segon temps, però, va ser per al Barça. Amb la diana des dels onze metres d'Alexia, el golàs de Claudia Pina i la cirereta del pastís de la capitana, les visitants van deixar l'eliminatòria a punt de caramel. El Camp Nou dictarà sentència dimecres que ve.

L'optimisme culer, present a l'Alfredo Di Stéfano en un ambient festiu, es va esvair sobtadament en el minut 7. Una pèrdua de pilota prop del cercle central va despertar els temors culers. Una passada defectuosa d'Alexia cap a Patri va regalar la pilota a les jugadores blanques. Esther, màxima golejadora del conjunt local, es va desempallegar sense pietat de la defensa culer, mal col·locada, i va filtrar una passada precisa al peu per a Olga Carmona. La sevillana, sola davant de Paños, la va superar amb un xut creuat per obrir el marcador a favor del Madrid. El partit es va complicar per a un Barça irreconeixible, poc contundent i perdut sobre el verd.

Primera part per oblidar

Les culers estaven exasperades: intentaven fer el seu joc, però res els sortia bé. Les passades no arribaven a la receptora, la defensa no aconseguia retenir les envestides blanques i les combinacions no prosperaven. Jonatan Giráldez s'ho mirava des de l'àrea tècnica, amb les mans a les butxaques de l'anorac, perplex per com podia haver canviat tant un partit en només una setmana. En el matx en què el Barça es va proclamar campió de Lliga, les culers van fulminar al Madrid amb bon joc i gols. Ara, a la Champions, la imatge va ser ben diferent.

Olga Carmona celebrant el gol contra el Barça

Per a desesperació culer, el Madrid va estar a centímetres de fer el segon abans del descans. Una centrada des de tres quarts de camp la va rematar Esther amb un xut potentíssim que va superar Paños, però va topar amb el pal. L'estadi Alfredo Di Stéfano es va aixecar amb les mans al cap. Van tenir el segon a tocar, n'eren conscients, però van deixar les culers vives i els va passar factura.

Amb totes les jugadores de nou a la gespa després del descans, el Barça va canviar el xip. Les de Giráldez van agafar la pilota i es van acostar a la porteria de Misa. En la segona arribada, Olga Carmona, autora de la diana blanca, es va colar en el camí de Graham Hansen dins de l'àrea. La col·legiada, que primer no va assenyalar penal, amb l'ajuda del VAR va xiular la pena màxima. El contacte va ser lleu, però Lehtovaara el va considerar prou greu per impedir que la noruega pogués progressar. Des dels 11 metres, Alexia Putellas no perdona mai. La capitana culer, després de desesperar la portera blanca recol·locant la pilota diverses vegades, va xutar directa a la xarxa. Amb l'empat al marcador, les blaugranes tornaven a estar dins del partit i amb ganes de capgirar les sensacions.

Alexia xutant el penal

Alexia obre i tanca el partit

També hi va haver duel a les graderies. En un Alfredo Di Stéfano a mig omplir (3.318 dels prop de sis mil seients disponibles), les aficions es van enfrontar amb càntics i recriminacions. Els locals, amb menyspreu cap a l'actuació arbitral, van voler fer callar els pocs culers aplegats a l'estadi blanc, que van intentar sobreposar-se cantant l'himne del Barça. Mentrestant, al camp, el Barça recuperava el control del partit.

A força d'intentar-ho, les culers van anar trobant solucions. Les ocasions s'anaven dibuixant i perfeccionant i Misa va començar a sentir-se incòmoda. Les visitants van sumar arguments per capgirar el marcador i Pina, revulsiva, va aparèixer. La de Montcada i Reixac va engaltar la pilota dins de l'àrea per superar Misa i sortir corrent a buscar les seves companyes. Besant-se l'escut va celebrar la diana que acostava la victòria al conjunt culer. La de La Masia sabia que el gol era un bri d'esperança i tranquil·litat. I, abans que la col·legiada xiulés el final, Alexia va tancar el marcador signant el definitiu 1-3. Amb l'eliminatòria de color blaugrana, el Camp Nou dimecres que ve dictarà sentència i serà l'escenari d'una festa i una lluita per seguir en la màxima competició europea.

stats