Lliga de Campions

El Barça sentencia l'eliminatòria de Champions amb un nou rècord d'assistència al Camp Nou (5-1)

91.648 espectadors omplen l'estadi i tornen a fer història en un partit majestuós de les blaugranes

4 min
Les blaugranes celebren un gol contra el Wolfburg

BarcelonaEl Barça és diferent de la resta d'equips del món. Té una singularitat que ve de l'amor per la pilota i de la passió per l'estil. Al Camp Nou, el seu nou jardí de les delícies, les blaugranes s'han imposat al Wolfsburg (5-1) en un dia que tornarà a quedar marcat als llibres d'història: 91.648 espectadors han complert les graderies del temple culer per registrar un nou rècord d'assistència en un partit de futbol femení. Els fonaments de l'estadi han tremolat en el moment en què la megafonia ha anunciat la xifra.

Abans del partit, uns instants abans de sortir a escalfar-se, Mapi León es mirava les graderies buides del Camp Nou, potser presagiant una nova nit màgica. Gairebé sola a la gespa, aixecava el cap, tancava els ulls i respirava a fons. Tornaven a ser a casa i només els quedaven dos partits per arribar a Torí. L'objectiu d'aixecar la segona Lliga de Campions consecutiva és entre cella i cella de totes les jugadores. El Wolfsburg és l'últim obstacle que cal superar per arribar a la final i no s'hi valia a badar.

El Barça ha acaronat la pilota des del xiulet inicial. Amb delicadesa i estil, les blaugranes han encarat el partit d'anada de l'eliminatòria de la millor manera: amb un joc per emmarcar. I, amb un futbol brillant, els gols arriben sols en el conjunt de Jonatan Giráldez, que ha buscat la porteria rival des del primer minut.

Aitana celebrant el seu gol contra el Wolfsburg

Aitana Bonmatí ha tornat a repetir l'escena de la gran final de Champions a Göteborg. Amb els braços oberts, com el vol d'un ocell, ha anat a celebrar la primera diana amb la resta de l'equip. No havien passat ni tres minuts. La jugadora de Sant Pere de Ribes ha aprofitat una passada llarga de Fridolina Rölfo per plantar-se davant la portera Almunth Schult. I cap a dins. A la prèvia, la migcampista no volia sentir a parlar de l'eliminatòria de fa dos anys: allà van patir, van plorar i van veure la cara més cruel del futbol. La 14 defensava que eren dos equips diferents respecte a aquella eliminatòria del 2020, i que el Barça ara és un conjunt guanyador. No era un dia per mesurar-se ni per anar amb mitges tintes. Calia anar a mort des del primer instant i, esperonades per un Camp Nou entregat –i gairebé ple–, han posat l'1-0 en el marcador.

El Wolfsburg ja tenia la primera ferida oberta i les culers volien fer sang. Poc menys de cinc minuts ha trigat Caroline Graham Hansen per treure's de la butxaca una increïble definició per fer el segon. La noruega s'ha beneficiat d'una passada de Crnogorcevic tot just a la frontal de l'àrea per protagonitzar una internada maradoniana i enviar la pilota a l'escaire de Schult. L'estadi ha tornat a posar-se dret: a més d'estar veient el més pur ADN Barça, les seves futbolistes començaven a encaminar l'eliminatòria.

El gol de Jenni Hermoso

El partit ha transcendit molt més enllà dels límits del terreny de joc. Era un dia per reivindicar la feina feta, la il·lusió i els sacrificis realitzats per arribar fins aquí. A Jenni Hermoso li ha anat com l'anell al dit. La madrilenya, a qui envolten els dubtes i els rumors de si continuarà, ha sumat el tercer després d'una jugada col·lectiva de somni. Al primer toc, sense pausa, amb direcció i precisió, la pilota ha passat per les botes de gairebé tot l'equip fins a tornar als peus de Marta Torrejón. La veterana l'ha deixat a Jenni Hermoso, que ha rematat i s'ha espolsat fantasmes de cara a gol rendida al Camp Nou.

Alexia celebra el gol contra el Wolfsburg

La festa culer sobre el verd ha sigut total abans del descans. Les blaugranes han imposat un ritme trepidant que pel Wolfsburg ha sigut totalment impossible de seguir. La màgia del temple culer ha acompanyat a un conjunt imparable que, abans que s'acabés la primera meitat, ha ampliat el marcador de les botes de la futbolista que sempre hi és: la millor jugadora del món, la capitana i líder de l'equip. Alexia Putellas ha aprofitat una passada de Patri Guijarro des del propi camp per desempallegar-se de les dues defenses que tenia enganxada per posicionar-se just davant de la portera del conjunt alemany. La futbolista de les grans ocasions, la que sempre apareix, no ha perdonat i ha signat la maneta que fa tenir un peu i mig a la final per les blaugranes.

A la segona part el Barça només ha deixat una petita escletxa per on Roord s'ha colat per fer el gol de l'honor al minut 69. Amb el 4-1 al marcador, les blaugranes s'han tornat a llançar a l'atac i, després de dues ocasions clares malbaratades per Oshoala, Alexia ha forçat un penal. Ella mateixa l'ha transformat. El que ha tornat a demostrar el Barça i la seva afició no té nom. Cap altre equip del món pot fer el que ha tornat a passar al Camp Nou. Les graderies s'han tornat a omplir, de gom a gom, per veure les seves futbolistes. 91.648 aficionats no s'han volgut perdre una festa on les blaugranes han tornat a demostrar per què marquen una era. Ja tenen un peu i mig a la final de Champions a Torí.