BARÇA
Esports  /  Barça 30/12/2014

El Barça no podrà fitxar durant el 2015

El TAS ha rebutjat el recurs presentat pels blaugranes a la sanció imposada per la FIFA

A.l.
2 min

BarcelonaEl Barça no podrà fitxar durant el 2015. El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha rebutjat el recurs blaugrana per reduir la sanció que va imposar la FIFA per haver incomplert la normativa en la incorporació de jugadors estrangers menors de 18 anys, el conegut com a 'cas Masia'. D'aquesta manera, l'entitat que presideix Josep Maria Bartomeu no podrà acudir al mercat d'hivern ni tampoc al d'estiu del 2015, i no podrà fer més incorporacions fins al 2016. El Barça ja ha emès un comunicat en què deixa la porta oberta a recórrer a una altra instància, en aquest cas el Tribunal Federal Suís. El TAS ha fet públic per error aquesta matinada el document de la sanció, que es pot obtenir a través del portal de l'organisme amb seu a Lausana, després de 25 dies de deliberació dels tres membres que conformaven el jurat.

El Barça va aconseguir que la FIFA acceptés una mediació exprés del TAS i el 5 de desembre una delegació blaugrana va viatjar fins a Lausana per intentar aconseguir una rebaixa de la sanció. El Barça va fomentar la defensa en la desproporció de la sanció que va imposar la FIFA. El club blaugrana va arribar a Suïssa amb dos asos amagats per a la seva argumentació: en primer lloc, el cap dels serveis jurídics de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Kepa Larumbe, i en segon lloc, Paolo Lombardi, un advocat italià, expert en dret suís, que va treballar vuit anys a la mateixa FIFA i que va coordinar precisament la redacció del 'Reglament sobre l’estatut i la transferència de jugadors', la normativa que va utilitzar la FIFA per sancionar l'entitat catalana. El Barça, per convèncer els tres jutges del TAS, va fer declarar Carles Folguera, director de La Masia; Esther Balmaña, directora de l’Institut Lleó XIII, on estudien els nois de La Masia; i dos jugadors del planter, Elohor Godswill Ekpolo i Fabrice Ondoa.

Prèviament, el Barça ja havia acudit al Comitè d'Apel·lació de la FIFA, que el 19 d'agost va desestimar el recurs del Barça a la sanció que li van notificar el 2 d'abril d'aquest any. Finalment, després d'esgotar totes les vies possibles, el TAS ha rebutjat el recurs blaugrana, i els tres àrbitres –Petros Mavroidis, Efraim Barak i Ulrich Haas– han mantingut la sanció al Barça.

stats