FUTBOL CATALÀ

El Barça B necessita donar de baixa més jugadors per fer lloc a tots els fitxatges

El filial ha incorporat sis jugadors, a més dels sud-coreans Lee i Paik (que tenen fitxa del juvenil), i necessita desprendre's de futbolistes de la plantilla per poder-los inscriure

El Barça B ha començat un procés de renovació de la plantilla i està tramitant les baixes per fer lloc a les incorporacions. L'últim a sortir ha estat Aitor Cantalapiedra, que aquest dimecres ha rescindit el contracte, i s'afegeix a les sortides ja conegudes de Grimaldo, Pol Calvet, Ondoa i Enguene; a més de Bagnack, acomiadat del club per motius disciplinaris.

En total, a la Segona Divisió B els clubs poden tenir un màxim de 22 fitxes, i el filial té ara mateix –després dels fitxatges d'aquest mercat d'hivern– 24 jugadors amb contracte del B. D'aquesta manera, el club té pendent rescindir dos contractes per permetre jugar als futbolistes que compten per a l'entrenador. Si no pogués fer-se així, el Barça B mantindria el jugador a la plantilla però el deixaria sense fitxa.

Després d'un any sencer sense fitxar per culpa de la sanció de la FIFA, el Barça B ha fet aquest hivern quatre incorporacions, que s'afegeixen a les del porter Jokin Ezkeita (Osasuna) i el davanter Daniel Romera (Almeria), incorporats a l'estiu i que s'entrenaven sense poder jugar. Els futbolistes són el lateral esquerre  Moisés Delgado, procedent del Sevilla Athletic, i el migcampista Josep Miquel Fernández 'Xemi', fitxat del Cornellà –i que, per culpa de superar el límit de fitxes, no va poder jugar el cap de setmana passat contra el seu exequip–. Els dos últims reforços han estat el davanter brasiler Robert Gonçalves, incorporat del Fluminense –tot i que en el seu cas haurà d'esperar encara un parell de setmanes fins a tenir el visat en regla–, i el migcampista Fali, procedent del Nàstic de Tarragona.

22 fitxes màximes

A la Segona Divisió B es permeten un màxim de 22 fitxes i el Barça B en té, a dia d'avui, 24

Els altres dos futbolistes que també tindran minuts amb el B, tot i que ocupen fitxa del filial, són els sud-coreans Seung-Woo Lee (davanter) i Seung-Hoo Paik (migcampista), futbolistes de La Masia que estaven afectats directament per la  sanció de la FIFA i que amb la majoria d'edat ja  compleixen els requisits per ser inscrits.

Amb aquestes sis altes, a nivell de fitxa federativa, el Barça B es va posar a treballar per fer-los lloc. Els primers a abandonar el club van ser Grimaldo (al Benfica), Pol Calvet (al Deportivo) i Ondoa (al Nàstic). A Bagnack se l'ha acomiadat i a Enguene i Aitor Cantalapiedra se'ls ha rescindit el contracte. Aquest últim cas, el d'Aitor, ha estat polèmic, perquè fa només un mes va  debutar al primer equip de la mà de Luis Enrique.

Tot i aquestes baixes encara hi ha alguns casos per resoldre, com a mínim dos: Campins i Babunski, futbolistes amb qui s'està treballant per trobar una sortida i permetre inscriure les dues incorporacions que falten. També podria quedar-se sense fitxa José Aurelio Suárez, lesionat de llarga durada, i que deixaria el seu lloc a un altre futbolista en el cas que el Barça B tanqui algun dels fitxatges que està temptejant aquest hivern.

El cas de Bagnack
La decisió del Barça B d'acomiadar el central Bagnack ha estat polèmica i ha provocat que el jugador vulgui denunciar el club per aquesta rescissió unilateral del contracte, segons informa ' Mundo Deportivo'. Des dels despatxos del Barça es veu el cas de forma diferent. Fonts del club reconeixen que el jugador no ha tingut protagonisme a l'equip de Gerard López perquè no ha ofert un rendiment prou bo com per merèixer minuts.

A finals del 2015 el Barça li va comunicar que volia rescindir-li el contracte i el jugador va demanar uns dies de permís per anar a casa seva, al Camerun. Però segons aquesta font del club, Bagnack va tornar una setmana més tard del compte, sense donar cap motiu de l'absència. Arran d'això, el filial va decidir acomiadar el jugador al·legant motius disciplinaris.