BARÇA
Esports  /  Barça 13/02/2015

Bartomeu declara aquest divendres per un delicte fiscal en el fitxatge de Neymar

A les 11 del matí, el president del Barça està citat a declarar a l'Audiència Nacional davant el jutge Pablo Ruz

Efe
2 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a la llotja del Camp Nou / ALBERT GEA / REUTERS

MadridEl president del Barça, Josep Maria Bartomeu, declara aquest divendres a l'Audiència Nacional imputat per un delicte fiscal en el fitxatge de Neymar corresponent a 2014, del qual el club blaugrana també ha de respondre com a persona jurídica. Bartomeu està citat a les 11 del matí i mitja hora abans declararà també un executiu del club –que caldrà designar de nou, després que el jutge Ruz hagi rebutjat la compareixença del seu director financer, Néstor Lamela, perquè ja havia declarat com a testimoni en aquest cas–. Si finalment no es designa ningú en el seu lloc, n'hi haurà prou amb les paraules de l'advocat blaugrana Cristóbal Martel.

El jutge Pablo Ruz va rebre un informe d'Hisenda que calcula un frau de 2,8 milions d'euros per part del president i del club l'any 2014, la qual cosa suposa la imputació d'un tercer delicte fiscal a l'entitat blaugrana.

Bartomeu és el segon president del club imputat pel cas. Anteriorment ho va ser Sandro Rosell, imputat per dos delictes fiscals entre 2011 i 2013. Rosell va abandonar el seu càrrec al gener de 2014. En el cas de Bartomeu, segons Ruz concorren "indicis suficients per a la investigació sobre la possible comissió d'un nou delicte contra la Hisenda Pública pel que fa a l'IRPF corresponent a l'exercici de 2014".

L'informe d'Hisenda assegura que el Barça va deixar d'ingressar en l'exercici 2014 2,6 milions d'euros pels cinc milions que deriven "del contracte de reconeixement d'incompliment del contracte de 2011 pel Barça, signat a Barcelona el 3 de juny de 2013" pel qual el club reconeixia l'obligació de pagament a Neymar de 40 milions d'euros. El fiscal Jose Perals sosté que el Barça estava obligat a practicar el 2014 una retenció a compte per l'IRPF, "ja que el jugador ja és resident fiscal a Espanya en aquest any".

La versió del club és diametralment oposada. El Barça sosté que les quantitats sí que s'han retingut, segons va comentar Ricardo Riverola, un dels advocats que defensa Bartomeu i el Barça en el cas. "La qüestió és si va ser el 2013 o el 2014. El club ha pagat més diners dels que estan demanant", assegura Riverola, que opina que aquest assumpte no tindria haver arribat on s'ha arribat, perquè "és un tema que s'hauria haver resolt per la via administrativa, perquè és un assumpte purament interpretatiu".

En realitat, el febrer passat el Barça va ingressar 13,5 milions d'euros a Hisenda pública espanyola en concepte d'una "regularització voluntària" per un presumpte frau fiscal en el fitxatge del brasiler Neymar. El club va justificar aquell ingrés amb l'objectiu de "donar cobertura a les eventuals interpretacions que es puguin donar a tots els contractes signats amb motiu del fitxatge del jugador Neymar".

stats