BEISBOL
Esports Barça 01/06/2011

La secció del beisbol del Barça desapareix després de 70 anys de vida

El Barça ha confirmat durant la roda de premsa del seu portaveu, Toni Freixa, la desaparició de la secció de beisbol, una de les més antigues del club

Toni Padilla
1 min
La secció del Barça de beisbol desapareix

BarcelonaLa secció va ser creada el 1941 per iniciativa de Josep Maria Taixés i no havia deixat de jugar mai. Durant els primers anys de vida el beisbol va viure grans derbis amb l'Espanyol, que havia creat la secció abans. Actualment tenia equips a totes les categories del beisbol estatal, i el primer equip jugava a la màxima categoria, on era un dels tres clubs catalans, juntament amb el Sant Boi i el Viladecans. El 1946, el 1947 i el 1956 la secció de beisbol havia guanyat la lliga espanyola. Va ser durant l'època daurada del beisbol català, ja que el 1945 s'havia jugat la primera edició d'aquest campionat d'Espanya amb victòria de l'Espanyol.

Els darrers anys la secció havia viscut una revifalla gràcies a l'arribada a l'equip de molts immigrants de països on el beisbol gaudeix de bona salut. Amb nous jugadors forjats als equips formatius, el beisbol, que jugava a l'estadi Carlos Pérez de Rozas de Monjuïc, movia més de 150 jugadors.

El club, però, dins de la política de reduir el pressupost a les seccions (fins ara les seccions significaven el 10% del pressupost i es vol aconseguir que signifiquin només el 5%) ha decidit eliminar aquesta secció no professional, una de les més antigues de l'entitat.

stats