Apunts en calent
Esports Barça 02/02/2023

¿Captarà Jordi Alba la indirecta?: els apunts en calent del Betis-Barça

Alejandro Balde assisteix Raphinha en el primer gol al Villamarín i confirma el seu excel·lent nivell de forma

2 min
Balde superant Ruibal en la banda esquerra.

BarcelonaVictòria del Barça al camp del Betis. Els de Xavi Hernández van sumar un altre triomf important a la Lliga tot i acabar demanant l'hora al sempre exigent Benito Villamarín. Gran partit de Balde, Pedri i De Jong per mantenir la ratxa guanyadora. A continuació, uns apunts en calent.

Lewandowski acaba amb el binarisme. I no podia ser ningú més. Sense ell, el Barça havia sumat de tres en tres a la Lliga, però amb resultats mínims (0-1, 1-0 i 0-1). Superats els tres partits de sanció derivats del seu episodi amb Gil Manzano, el davanter polonès va reprendre la seva especialitat (marcar gols) i va propiciar una tranquil·litat que només Kounde, amb un autogol, va convertir en patiment en els minuts finals. Amb el Bota d'Or de nou a la gespa, l'equip recupera una sensació de folgança de cara a porteria que havia perdut. Un tros important d'aquesta Lliga, si és blaugrana, serà de Lewandowski.

Alba ho té pelut. Estava fent un mal partit, però Raphinha la va encertar per marcar el 0-1, la diana més important, la que obre la llauna. El brasiler va empènyer la bola a la xarxa després d'una brillant assistència de Balde, que va desbordar per l'esquerra molt més que ell per la dreta. El lateral català rendeix a un nivell altíssim. Està consolidat a l'onze dels dies importants i s'ha cruspit la competència de Jordi Alba i Marcos Alonso. ¿Captarà la indirecta el tercer capità del Barça, considerant com vola l'avió de la Verneda i la recent renovació de l'ex del Chelsea? Ja ho veurem. Alba té contracte fins al 2024, però poques perspectives de participació.

Quines coses, eh? Gavi es va estrenar amb el dorsal 6, que l'acredita com a jugador del primer equip del Barça, a l'estadi del club en què es va formar com a futbolista i que va cobrar 10.000 euros quan va acceptar que marxés a La Masia. Em pregunto per què el va xiular la parròquia bètica. D'altra banda, ha hagut d'intervenir la justícia ordinària perquè la Lliga, amb la pinça al nas, inscrigués el contracte professional del jove de Los Palacios als registres oficials. Qui sap com acabarà el serial, ja que la patronal ha decidit recórrer la interlocutòria. El que sí que està clar és que el canvi que Tebas ha fet a la norma del fair play fa la guitza especialment a Laporta. El futbol es mereix lideratges menys tòxics.

Fekir, millor que Coutinho. Tip d'esperar que Arda Turan explotés com tocava, i preocupat pel relleu d'Iniesta, el Barça va gastar-se molts diners, més que mai, en fitxar Coutinho. Però abans que Bartomeu banyés d'or el Liverpool, el llavors secretari tècnic barcelonista, Robert Fernández, suggeria una alternativa més assequible. Era Nabil Fekir, actual estrella del Betis i un dels futbolistes amb més talent de la Lliga. En aquell moment, el francoalgerià jugava a l'Olympique de Lió, que l'hauria venut per força menys que 120 milions. Quin Barça hauria heretat Laporta si Bartomeu hagués escoltat més els que en sabien? Per cert, aquest dimecres a Sevilla, just després que Pellegrini canviés Fekir, el Betis va encaixar el 0-1.

stats