Barça
Esports Barça 16/11/2022

Sancionen Lewandowski amb tres partits per tocar-se el nas

El polonès va ser expulsat al Sadar i no podrà jugar el derbi i tampoc contra l'Atlètic de Madrid i el Getafe

3 min
Robert Lewandowski, protestant a Gil Manzano

BarcelonaEl Comitè de Competició de la RFEF ha sancionat Robert Lewandowski amb un partit per la seva expulsió de fa uns dies a l'estadi de l'Osasuna i amb dos més pel gest de tocar-se el nas, que, segons l'ens sancionador, incorre en "una actitud de menyspreu cap als àrbitres, els directius o les autoritats esportives". El col·legiat Gil Manzano va fer fora per doble groga el golejador del Barça per colpejar amb el colze David García, defensor de l'equip navarrès. Després de protestar sense èxit per la decisió, Lewy va tocar-se tres vegades el nas de camí al vestidor i va assenyalar cap a la gespa. La seqüència la va reflectir l'àrbitre extremeny a l'acta del partit: "Un cop expulsat, i quan es dirigia cap a la sortida del camp, el futbolista va fer dos cops un gest de desaprovació a la decisió arbitral, consistent en acostar el dit al nas i apuntar després amb el polze amunt. Quan ja marxava del terreny de joc, va repetir novament el gest mirant cap a l'assistent número 1 i cap al quart àrbitre".

Captura de la resolució del Comitè de Competició.

Lewandowski, doncs, es perdrà els partits contra l'Espanyol, l'Atlètic de Madrid i el Getafe a la Lliga i redebutarà amb el Barça després del Mundial per jugar directament les primeres eliminatòries de Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. El club blaugrana té la intenció de recórrer la decisió del comitè després que el davanter matisés el gest fa uns dies en la cerimònia d'entrega de la Bota d'Or. "Puc acceptar la segona targeta. No tinc intenció de fer falta, però, veient el vídeo, es pot ensenyar la groga. Ara bé, el gest que faig després no anava per l'àrbitre, sinó per l'entrenador [Xavi]. Hi ha una diferència molt gran [...]. Ja em va advertir que això passaria, en vam estar parlant. Que si veia una targeta havia d'anar alerta. I quan em va expulsar vaig pensar en el que m'havia dit, i per això em vaig dirigir a ell, per dir-li que havia tingut bon nas", va justificar el màxim realitzador europeu.

El recurs, apunten des del Camp Nou, "es farà sense la pressa que hi hauria en cas que el Barça-Espanyol es jugués aquest cap de setmana". És a dir, hi haurà escrit de defensa al Comitè d'Apel·lació, però no es demanaran mesures cautelars perquè la Lliga estarà aturada durant més d'un mes.

Gerard Piqué, quatre partits de sanció

Per la seva banda, Gerard Piqué ha sigut sancionat amb quatre partits per la seva queixa airada al descans del mateix Osasuna-Barça. El problema no és greu, ja que el barceloní ja s'ha retirat de la pràctica professional del futbol, però manifesta la magnitud de les seves paraules cap a Gil Manzano, que van anar pujant de to a mesura que els dos protagonistes anaven entrant al túnel de vestidors del Sadar. "Has vist quin córner ens has xiulat? Ets l'àrbitre que més ens ha fotut, amb diferència", va dir Piqué al col·legiat en primera instància. Efectivament, mentre Piqué i l'àrbitre eren a la gespa, el ja excentral volia parlar amb Gil, però aquest es resistia a la conversa i esprintava per anar als vestidors.

La història, segons consta a l'acta, va continuar quan no hi havia càmeres: "Un cop comunicada al delegat del club [Carles Naval] l'expulsió, va continuar repetint els mateixos termes descrits a l'apartat «Expulsions», i va haver de ser introduït al vestidor pel personal del seu club, mentre es dirigia a mi en els següents termes. «És una puta vergonya, em cago en ta puta mare!»", segons recull l'escrit.

stats