Barça
Esports Barça 10/11/2022

Xavi ja havia advertit Lewandowski: "T'expulsaran"

El davanter polonès assegura que el gest d'acostar-se el dit al nas "anava dirigit a Xavi, no a l'àrbitre"

3 min
Xavi, consolant Lewandowski després de l'expulsió al Sadar

BarcelonaRobert Lewandowski s'enfronta a una sanció majúscula. Pot estar-se tres o quatre partits sense jugar. I tot pel gest que va fer quan va ser expulsat al Sadar. Va acostar-se els dits al nas un parell de vegades, fent-los passar just per sota. L'àrbitre, Gil Manzano, ho va interpretar com una "desconsideració" i ho va fer constar a l'acta. L'endemà del partit, el davanter polonès ha volgut dir-hi la seva i ha assegurat que el gest no era per a l'àrbitre, sinó que s'estava dirigint a Xavi Hernández.

Ha estat el mateix Lewandowski qui ha demanat parlar, asseguren des del club. El jugador ha volgut deixar les coses clares, o almenys defensar-se, per intentar minimitzar el nombre de partits que el comitè de competició li pot imposar per l'acció. "Xavi ja em va advertir que això passaria, en vam estar parlant la setmana passada. Que si veia una targeta groga havia d'anar alerta. Quan em va expulsar vaig pensar en el que m'havia dit, i per això em vaig dirigir a ell, per dir-li que havia tingut bon nas", comentava en anglès Lewandowski en una petita conferència de premsa improvisada a l'Antiga Fàbrica Damm, on el futbolista ha rebut la Bota d'Or que l'acredita com a màxim golejador europeu de la temporada 2021/22.

Lewandowski fent el gest que l'àrbitre va qualificar com a "desconsideració".

En un partit calent a Pamplona, on el Barça es va endur els tres punts, Lewandowski va picar a l'esquer de Gil Manzano, que li va ensenyar dues targetes grogues discutibles. "Puc acceptar la segona targeta. No tinc intenció de fer falta, però, veient el vídeo, es pot ensenyar la targeta. Però el gest de després no anava per a ell, sinó per a l'entrenador. Hi ha una diferència molt gran", insistia el futbolista per defensar la seva innocència.

Mentrestant, l'acta ja ha arribat a Competició, que els pròxims dies dictarà sentència. Els pròxims partits de Lliga, per aquest ordre, són el derbi contra l'Espanyol (per Cap d'Any), l'Atlètic de Madrid, el Getafe i el Girona. El derbi se'l perd segur, ja que complirà sanció obligada per la doble targeta. I la resta dependran de la interpretació que el comitè faci dels fets. O bé fer cas a l'àrbitre o bé fer cas a Lewandowski. En qualsevol cas, el gest de passar-se els dits per sota el nas té un significat a Alemanya, on el futbolista va jugar l'última dècada, i és el de referir-se a alguna persona altiva i prepotent.

Lewandowski: "Anem pel bon camí"

L'expulsió de Lewandowski ha coincidit amb la gala de lliurament de la Bota d'Or, que s'ha fet a Barcelona, en un acte que ha comptat amb l'excapità blaugrana Carles Puyol, que és qui li ha fet entrega del guardó; del president blaugrana Joan Laporta, i de l'entrenador Xavi Hernández. També hi havia nombrosos directius i executius blaugranes per felicitar el guanyador, que en el seu discurs, a part d'agrair el premi, ha llançat un missatge de futur aprofitant que el Barça arriba a l'aturada de seleccions en primera posició: "Anem pel bon camí".

Robert Lewandowski ha rebut la Bota d'Or al costat de Joan Laporta i Carles Puyol.

El futbolista ha començat a parlar amb castellà, però ràpidament ha passat a l'anglès. "Necessito tres mesos més", deia entre rialles. Però el que no ha necessitat, de moment, és adaptació per mantenir l'olfacte golejador i ser, just abans del Mundial, el pitxitxi de la Lliga. "Tenia molta confiança amb l'equip, els jugadors, l'staff... M'han ajudat molt". Lewandowski ha volgut treure ferro a l'eliminació de la Champions i ha destacat que l'equip, tot i aquella ensopegada, està en vies de creixement. "Un equip no es forma amb una setmana. Cal molt més temps i la temporada és molt llarga. Per ara em quedo amb això, que anem pel bon camí, i amb partits com el d'ahir [a Pamplona] o el del València, on l'equip no es va rendir fins a l'últim minut i va acabar guanyant".

El Barça ha estat molt present a l'acte, quan en realitat el premi el va guanyar Lewandowski gràcies a l'actuació de la temporada passada amb el Bayern Munic, club que va deixar a l'estiu per jugar al Camp Nou. El polonès va anotar 35 gols i va obtenir 70 punts a la classificació d'aquest guardó. Així, quedava per davant del davanter del PSG Kylian Mbappé (28 gols), de l'italià del Lazio Ciro Immobile (27) i del madridista Karim Benzema (27).

stats