BARÇA
Esports Barça 17/07/2014

Cardoner: "Els socis que a finals d'aquest any no hagin passat pel cens perdran la seva condició de socis"

En total, gairebé 14.000 persones no s'han identificat tot i que se'ls ha cobrat la quota

Albert Llimós
2 min
El vicepresident del Barça Jordi Cardoner ha fet balanç de l'àrea social del club

BarcelonaEl vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, ha fet balanç del treball realitzat durant aquesta passada temporada. Actualment el Barça té 153.458 socis, 40.000 dels quals són dones, "la xifra més alta d'una entitat esportiva", ha dit el directiu. En els darrers tres anys, el número de socis ha descendit en 23.000. Més de 43.000 socis ja tenen més de 25 anys d'antiguitat. Hi ha 13.848 que encara no estan censats, tot i que el club els ha cobrat el carnet. "Els socis que a finals d'aquest any no s'hagin identificat perdran la seva condició de socis", ha dit Cardoner. El 76% d'aquests socis són catalans. Cardoner ha dit que hi ha "941 abonaments sense identificar" i, per tant, en acabar l'any passaran a disposició del club per atendre els gairebé 8.000 socis que estan en llista d'espera per tenir un seient al Camp Nou.

El vicepresident ha destacat els tres pilars de l'àrea social durant aquesta temporada: el cens, la reforma estatutària i el referèndum de l'Espai Barça. El directiu ha explicat amb detall el passaport infantil, pensat pels socis menors de 8 anys, i que han demanat fins ara 5.068 nens, sobre un total de 20.000 menors de 8 anys que té el Barça. El passaport infantil té ja "una cobertura del 35%", ha dit Cardoner. Per anar al camp, els adults que acompanyen aquests menors, han de notificar la seva assistència a través d'una aplicació de telèfon mòbil o a través d'internet.

Cardoner ha recordat que el Barça té 1.267 penyes censades, 455 a Catalunya, 724 a Espanya i 88 a la resta del món. En total, 152.004 penyistes, dels quals 15.345 són socis. El club ha creat un carnet del penyista per tenir controlat així el número total. La massa social és de 305.462 persones, segons ha detallat el directiu.

Durant els últims anys, en la majoria de partits, només la meitat dels abonats van a l'estadi, una qüestió que no preocupa a l'entitat blaugrana. "Obtindre uns ingressos extraordinaris perquè no venen els abonats no és una voluntat, volem que l'estadi estigui ple. Ens preocupa que mantinguem els percentatges d'ocupació, on hi ha hagut un increment del 4 i 3% en Champions i Lliga, i un descens del 30% a la Copa", ha recordat Cardoner, que ha dit que els abonats tenen "la llibertat d'anar-hi o no anar-hi".

Cardoner també ha fet referència al fitxatge de Luis Suárez. "Incorporem un gran jugador, una gran persona. Esperem que Luis Suárez sumi. Nosaltres també aportarem en aquest entorn de valors", ha dit.

"Ha estat un any especial", ha admès Cardoner a l'hora de recordar la pèrdua de Tito Vilanova.

stats