Barça
Esports Barça 27/06/2020

Les 3 claus del Celta-Barça

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaDesprés d'avançar-se dues vegades en el marcador, el Barça ha acabat empatant a Balaídos contra el Celta (2-2).

Un onze per arrencar amb energia

El Barça postpandèmia està entrant bé als partits. Els arrenca amb intensitat. La presència d'Ansu Fati i Riqui Puig era un extra d'energia i dinamisme, i van ser dues peces que van ajudar a l'equip a sentir-se fresc.

Ansu, iniciant una conducció cap a camp contrari

Des de l'extrem, Ansu era amenaçador, conduint cap endavant i portant el Celta a recular. Per dins, Riqui Puig aportava ritme al joc. Buscava una opció per progressar, feia passada i es movia.

Riqui Puig, desfent-se d'un rival amb conducció

El context també va potenciar la versió més expansiva de Rakitic i la més ordenada de Vidal. L'equip estava fluid.

El salt endavant de Rakitic activa Messi per pressionar Okay

Estímuls per a Leo Messi

Messi va agrair aquesta fluïdesa a Balaídos. Es trobava còmode, rebent a zones obertes al principi i anant al cor del joc al mig, a prop de Riqui. Va connectar-hi una desena de cops al primer temps, buscant associacions a la banda més fina de l'equip. El joc àgil eren un bon estímul per a Messi, que rebia amb comoditat a la frontal de l'àrea gràcies a la intenció dels moviments per davant seu.

Messi, sol a la frontal per l'acumulació d'efectius a l'àrea

Per rematar el seu bon paper, va picar una falta genial per desfer la trampa d'una tanca esglaonada. Noves solucions als antídots.

Messi pica una falta frontal en forma de pilota centrada al cap de Suárez: gol

Ofegar centrals i Rakitic

El Barça havia fet una bona primera meitat però n'havia tret poca renda. I s'havia desgastat. El Celta va ensumar l'escletxa i va apujar la seva estratègia defensiva. Va pressionar amb més agressivitat la sortida de pilota, limitant la participació dels centrals i mirant d'ofegar les recepcions de Rakitic.

El Celta apuja la pressió i complica l'inici de Ter Stegen, forçat a llençar a dalt

El Barça va gestionar pitjor la possessió i va alimentar el descontrol del partit. El coratge de Suárez va inventar-se un 1-2 que l'equip no va poder conservar: perquè va perdre capes de futbol i perquè estava fatigat.

stats