Barça
Esports Barça 01/08/2023

Dembélé s'entesta a fer un culebró de la seva sortida al PSG

L'extrem francès aconsegueix uns dies de marge per no marxar unilateralment del Barça

3 min
Dembélé

BarcelonaL'expedició del Barça als Estats Units se'n va anar a dormir diumenge amb la certesa que Ousmane Dembélé marxava al PSG per la via ràpida i de forma unilateral. Joan Laporta, Mateu Alemany, Xavi Hernández i companyia van pensar que l'extrem, temptat pels petrodòlars de la sucursal futbolística qatariana a la capital francesa, faria les maletes a Dallas mentre els seus agents formalitzaven a Madrid, a la seu de la Lliga, el pagament dels 50 milions d'euros que costava la seva llibertat abans de l'1 d'agost. Tot plegat constituïa un negoci assequible per al club comprador, un mal menor per al Barça —beneficiari tan sols de la meitat d'aquesta xifra— i un pardal a la mà per al futbolista i el seu excèntric representant, Moussa Sissoko, que s'asseguraven una sucosa prima de fitxatge per canviar Barcelona per París.

Però amb Dembélé, imprevisible de mena, el blat no és al sac fins que està ben lligat. Acostumat als polsos amb els clubs als quals pertany, i desafiant la ferma (i retransmesa) intenció del Barça de no negociar cap operació amb el PSG, va filtrar a través del seu entorn més íntim la voluntat de "marxar bé" de la institució en què ha competit des del 2017. Les conseqüències d'aquesta aparent mà estesa van ser frenar el pagament de la clàusula dels famosos 50 quilos i instar els dos clubs a posar-se d'acord sense cotilles al calendari.

Així, el Barça, que diumenge es remetia a les rescissions pactades, va accedir dilluns a l'última petició del tàndem Dembélé-Sissoko. Amb una pinça al nas, però al mateix temps urgit per la situació econòmica —encara no ha registrat cap dels fitxatges fets—, el club català ha donat un marge de cinc dies per rebre una oferta satisfactòria, segons va avançar Mundo Deportivo i va poder confirmar l'ARA. En cas de no assolir cap entesa, Laporta i Alemany tornaran a remetre's a la clàusula, que a partir d'aquest dimarts passa a ser de 100 milions. Tot i això, el més probable és que la venda es tanqui pels 50 quilos previstos en el primer deadline i que el futbolista i el seu entorn, que resoldran el contracte fins al 2024, comissionin la meitat de la xifra. Aquesta solució plau més a les parts per temes fiscals i de comprensió de la norma del fair play financer.

El rellotge i els fusos horaris han tingut un pes tan clar en el serial Dembélé que fins i tot el Barça va canviar el seu pla de viatge a Las Vegas. En un principi, la idea era agafar el vol al matí, però els responsables blaugranes, conscients de la possibilitat que l'extrem francès pagués la clàusula abans de les 23.59 h a Catalunya, van decidir posposar l'enlairament fins a la tarda, coincidint amb la matinada catalana. Més de 200 persones, pendents d'un tràmit que finalment no es va dur a terme. Això significa, per tant, que el Mosquit, força distant amb els seus companys, ha pujat a l'avió cap a l'estat de Nevada i estarà disponible per a Xavi en l'amistós contra el Milan de la matinada de dimarts a dimecres (5 h, TV3). Ara bé, tot apunta que no jugarà.

Oxigen per al 'fair play' financer

L'entrenador del Barça, que no ha parat de defensar dins i fora del club la figura de Dembélé, s'ha quedat sense arguments per retenir-lo davant el múscul econòmic del campió francès i la insistència de Sissoko. "Al final ha de decidir ell, però som pessimistes", deien diumenge a la nit a l'ARA des del vestidor del Barça, on es van rebre amb una combinació de sorpresa i resignació els moviments de l'agent del jugador i del PSG en plena fase de preparació de la temporada.

La sortida del jugador normand ajudarà en termes de fair play financer amb una plusvàlua de 50 milions, però al mateix temps debilitarà la plantilla i obligarà el Barça a moure's amb urgència per trobar alternatives talentoses al mercat. "Ens hem de reforçar un pèl més, hem de ser més competitius", va expressar Xavi tot just després del clàssic. Tenint en compte que el club està excedit, s'espera que l'operació com a mínim generi un espai d'entre 17 i 20 quilos. Un bon pessic en temps de crisi.

 

stats