Barça
Esports Barça 28/06/2021

Dembélé s'opera a Finlàndia i estarà quatre mesos de baixa

El Barça confia que el jugador renovi per evitar que se'n vagi lliure l'estiu vinent

3 min
Ousmane Dembélé en el partit de l’Eurocopa en què es va lesionar.

BarcelonaAquest estiu havia de ser clau per al futur d'Ousmane Dembélé al Barça. És un dels jugadors amb més mercat de la plantilla i el club confiava en poder-lo vendre per treure'n una bona picossada de diners i també per estalviar-se una de les fitxes més elevades del vestidor. Però la lesió amb la selecció francesa, en el segon partit de l'Eurocopa contra Hongria, va fer miques totes les previsions: té una desincersió del tendó distal del bíceps femoral del genoll dret. L'estiu ha estat, efectivament, clau per a Dembélé, però en negatiu. L'extrem francès passava ahir pel quiròfan i el club confirmava els pitjors pronòstics: que s'estarà quatre mesos de baixa. Fins per Tots Sants, anant bé, no podrà tornar a un terreny de joc.

Dembélé va viatjar fins a Finlàndia per operar-se i va posar-se en mans del doctor Lasse Lempainen, el mateix cirurgià que ja el va operar el febrer de l'any passat de la ruptura del tendó del bíceps femoral de la cama dreta. El futbolista se sent confiat a les seves mans, a la localitat de Türkü, a unes dues hores per carretera d'Hèlsinki. De fet, és el tercer cop que s'hi opera. La primera intervenció va ser el setembre del 2017, quan va tenir la primera gran lesió com a blaugrana, la ruptura del bíceps femoral de la cama esquerra. En aquella ocasió l'encarregat d'operar-lo va ser el doctor Sakari Orava. Lempainen ja formava part del seu equip.

Amb el jugador de baixa s'obre un escenari del tot diferent al Camp Nou. Fins ara, tot i que el Barça li volia renovar el contracte o bé fer caixa amb ell aquest estiu, Dembélé no tenia cap intenció de fer les maletes. En aquest sentit, el seu agent havia fet saber al club que preferia exhaurir l'any que li quedava i anar-se'n lliure. Un dels clubs que s'hi havien interessat és el Juventus, que li podia oferir un contracte molt semblant al que cobra ara a Barcelona –si es quedava, el Barça volia renovar-lo clarament a la baixa–. Però amb la lesió, el jugador corre el risc de quedar-se sense equip, si hi ha qualsevol contratemps durant el procés de recuperació. Per això la secretaria tècnica confia que podrà aconseguir allargar-li el contracte i, a més, reduir notablement la retribució anual.

Gairebé dos milions

Com que la lesió s'ha produït a l'Eurocopa, això farà que el Barça tingui dret de cobrar una indemnització de la FIFA. Segons el Programa de Protecció de Clubs, pot reclamar cobrar una compensació pel greuge que suposa la baixa de Dembélé. Són més de 20.000 euros per dia a partir del primer mes de baixa (20.584 euros a comptar des del 29è, concretament). Això suma 1,85 milions si l'extrem s'està quatre mesos justos sense jugar. La compensació es pot cobrar, com a màxim, un any, l'equivalent a 7,5 milions.

A l'extrem francès li espera un camí llarg per recuperar-se. Quatre mesos que es faran eterns per a un futbolista que ha viscut al Camp Nou un calvari amb les lesions. En quatre anys s'ha perdut 86 dels 224 partits oficials perquè estava de baixa, el 38% del total. El primer curs va tenir dues lesions i es va perdre 27 partits (20 amb la primera i 7 amb la segona). Un any després es perdria 13 partits per tres lesions (5+4+4). El curs passat va estar absent gairebé tota la temporada, ni més ni menys que 40 partits per culpa de quatre lesions (5+1+15+19). En canvi, aquesta temporada semblava la bona perquè tan sols havia deixat de jugar sis partits per dues lesions lleus (5+1). Al final ha acabat amb molt mal regust de boca.

stats