BARÇA
Esports  /  Barça 10/06/2015

Les eleccions al Barça seran el dissabte 18 de juliol

Ramon Adell, president de la comissió gestora, justifica la data dient que és la que pot tenir més participació dintre el període estival

Martí Molina
1 min

BarcelonaLes eleccions a la presidència del Barça seran el dissabte 18 de juliol. Així ho ha anunciat aquest dimecres Ramon Adell, president de la comissió gestora del club, l'òrgan que s'encarrega de convocar i dirigir aquests comicis. "La recomanació és fer les eleccions un dia de partit, però considerem que s'han de fer al més aviat possible per no allargar aquest període d'interinitat de govern al club", ha dit Adell.

Sobre la data, Adell considera que és la millor d'entre les de període estival, ja que "els dissabtes els comerços de Barcelona estan oberts i encara pot haver-hi gent que no marxa de vacances, o que surt fora un dia festiu com diumenge".

El procés electoral comença aquest dimecres amb la convocatòria d'eleccions, i segueix l'endemà amb la publicació oficial. A partir d'aquí comença el procés de creació de la mesa i la junta electoral, i el divendres 19 comença el procés de recollir signatures, que s'allarga fins al dissabte 4 de juliol. En total, necessitaran 2.534 signatures per passar el tall.

La campanya electoral, en l'àmbit oficial, començarà a partir del moment en què es coneguin els candidats que han superat el tall. La data màxima per fer el nomenament és el dimecres 8 de juliol, però Jordi Calsamiglia, secretari de la comissió gestora, ha explicat que la intenció és "proclamar-les al més aviat possible", probablement el dilluns 6.

El divendres 17 de juliol hi haurà la jornada de reflexió i l'endemà, 18 de juliol, de les nou del matí a les nou del vespre, estarà obert el recinte del Camp Nou per fer les votacions. Un cop s'acabin, es farà l'escrutini i a la nit es proclamarà la candidatura guanyadora.

stats