Apunts en calent

A Eric Garcia el penalitza fins i tot la feina ben feta: els apunts en calent del Barça-Nàpols

Tot i refer-se del seu error garrafal al derbi, el de Martorell va ser víctima d'una incongruència arbitral

Osimhen desbordant Eric Garcia al Barça-Nàpols.

BarcelonaEl Barça va empatar contra el Nàpols al Camp Nou en un partit marcat per la falta d'encert en atac. Zielinski va avançar els de Spalletti i Ferran Torres, de penal, va igualar a la segona part. A continuació, els apunts en calent del duel.

Nivell Champions. Eren els setzens de final de l'Europa League, però el Camp Nou va veure un partit de nivell Champions. La tornada la setmana que ve al Maradona serà apassionant, fins i tot més del que l'afició podia esperar-se. Perquè aquest Barça de febrer il·lusiona i, malgrat la manca d'espais i d'inspiració, va fer 23 ocasions contra una de les millors defenses d'Europa (la menys golejada de l'Scudetto). La mà de Xavi es nota, les cares noves arriben amb ganes d'agradar i les velles, com Dembélé, busquen reivindicar-se. El Mosquit vol convertir els xiulets en crits de suport com els que s'ha guanyat Luuk de Jong.

Un reglament injust. Tot i el bon paper dels culers, l'eliminatòria es va posar costa amunt per un gol de Zielinski precedit d'una errada de Ferran Torres a l'àrea contrària i d'una norma absurda que va penalitzar Eric Garcia. El de Martorell arribava discutit al partit per fallar amb RDT al derbi i, a l'intervenir una passada a l'espai a Osimhen, sense saber que el davanter napolità estava en fora de joc, validava una jugada que va acabar amb la pilota a la xarxa local. Si Eric no hagués disputat la pilota, el línia o el VAR haurien anul·lat la diana. Però com que ho va fer, tot legal. Una llei que castiga la feina ben feta. Revisió, sisplau.

Més versos lliures. El partit del Barça no va ser dolent. És més, posicionalment l'equip de Xavi va rendir per sobre del notable. L'ocupació dels espais va ser més honesta que en qualsevol duel amb Koeman d'entrenador, fet que es va traduir en una ràpida recuperació en camp contrari i en molt pocs patiments a la contra. La lucidesa sense pilota, però, va xocar amb la manca d'atreviment amb aquesta als peus. Contra rivals tan tancats com el Nàpols, i amb Adama tan vigilat, falten més versos lliures. Tot i això, el penal de l'1-1 el va provocar el molsut hospitalenc, que va tornar a ser un perill constant.

Ferran Torres, sense escut ni marca

Galons atorgats. Xavi va formar l'atac amb els tres fitxatges d'hivern. Tercera titularitat seguida per a Adama, primera per a Aubameyang i sisena consecutiva per a Ferran, que va tornar a jugar cada minut. Més enllà que potser li caldria un descans, el valencià es va refer del carrusel d'ocasions fallades a la primera part marcant el seu primer llançament de penal com a professional. Excel·lent transformació de Torres, qui també va xutar una falta i ho va fer tot per no amagar-se. Si segueix així, ho tindrà més fàcil per justificar el preu pagat. Té galons atorgats. Ara només li falta apuntar millor. Ah, i posar-se samarretes amb escut.