BARÇA

Un nou espai dedicat a Cruyff al Museu del Barça

El club l'ha estrenat aquest divendres davant la presència de la dona i el fill de l'holandès 

El Museu del FC Barcelona ha inaugurat aquest dijous un nou espai dedicat a la figura de Johan Cruyff. Es tracta d’una àrea que repassa les fites i els moments més destacats de la trajectòria del futbolista, tant en la seva faceta esportiva com en matèria de llegat social. Amb aquest projecte el Museu del Barça reordena tots els objectes vinculats a Johan Cruyff de què disposava i incorpora noves adquisicions cedides per la família amb l’objectiu de posar en valor el mite de Cruyff. La  dona de l'holandès, Danny Cruyff, i el seu fill, Jordi Cruyff, han assistit a l'acte.

El president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha destacat: "Tenir un espai Johan Cruyff al museu era una obligació perquè el Johan s’ho mereix. Els visitants d'arreu del món podran conèixer el seu llegat i la seva empremta al Barça, que és enorme i transcendental. A més, ens fa molta il·lusió que l’espai s’hagi dividit en tres blocs: el seu vessant de jugador, d’entrenador i de llegat social. És una figura cabdal i el seu currículum esportiu és espectacular". 

Per la seva part, Jordi Cruyff ha afirmat: "És un honor que el meu pare tingui un espai bastant gran al Museu del Barça. És un lloc històric i estic molt agraït i, alhora, emocionat per veure peces de roba com una samarreta, una gavardina o les seves botes. El meu pare va crear una filosofia de joc que avui encara perviu i crec que no hi ha res més bonic que deixar un llegat com aquest”.