Barça

La manera de contractar del Barçagate no tenia precedents al club

L'exdirector de marca del Barça defensa que el procés de contractació d'I3 Ventures va ser excepcional

2 min
La Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu

Ciutat de la JustíciaLa tercera jornada de declaracions de testimonis pel cas Barçagate, que encara està en fase d'instrucció, ha remarcat l'excepcionalitat del procés de contractació de l'empresa I3 Ventures per part de l'entitat blaugrana. Segons ha pogut saber l'ARA, l'exdirector de marca del Barça, Guillem Graell, ha reafirmat en seu judicial la seva declaració davant els Mossos, realitzada durant els primers compassos de la investigació. Durant els cinc anys que va liderar aquesta àrea del club, no es va trobar mai amb un procés de contractació com aquest, ha afirmat davant la jutge Alejandra Gil, magistrada del jutjat d'instrucció núm 13.

Segons fonts judicials, Graell ha afirmat que les condicions habituals per contractar empreses que requereix el FC Barcelona no es van seguir en la contractació de les empreses del conglomerat de Nicestream. L'ordre venia de dalt, ha dit, i sense que es proposés cap empresa alternativa –com demana la política del club–, es va tirar endavant l'acord entre les parts de forma unilateral.

Eren ordres de dalt

Graell, davant la jutge, ha descrit quina va ser la seva tasca en el control de les feines realitzades pel conglomerat d'empreses de Nicestream. Aquesta tasca la va desenvolupar des del febrer del 2018 fins a l'agost del mateix any, coincidint amb l'entrada de Jaume Masferrer a l'entitat com a directiu. Graell, que només signava les caràtules dels contractes –i no pas el text en si–, es dedicava a controlar que la tasca de monitoratge es duia a terme de la forma pactada, segons asseguren que ha dit fonts judicials. L'exdirector de marca ha reiterat la importància de la tasca de monitoratge per a una entitat com el Barça, però defensa que la creació de perfils falsos com a mitjans no oficials del club no estava inclosa en l'acord. Ell mateix va ser qui va aixecar la veu i va decidir no pagar aquesta part dels serveis no demanada, ha explicat Graell, segons ha pogut saber l'ARA.

Un altre dels testimonis que ha declarat ha sigut Xavi Martín, exdirector de la Masia del 2019 al 2021. Martín, que no formava part del club en el moment en què es va formalitzar el contracte ni els anys posteriors, també ha ratificat davant la jutge la seva declaració davant els Mossos, segons ha pogut saber l'ARA. Ell, quan es va assabentar del que estava succeint, va demanar explicacions a Òscar Grau –ex-CEO de l'entitat– i a Josep Maria Bartomeu, que el van convidar a preguntar a Jaume Masferrer, ja que era qui portava aquesta contractació.

stats