Esports 30/11/2021

Els testimonis del Barçagate comencen a declarar

La fase d'instrucció del cas continua i Jaime Malet, intermediari clau, és el primer a declarar

2 min
La Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu

Ciutat de la JustíciaComencen les declaracions dels testimonis pel cas Barçagate en la primera jornada de compareixences a la Ciutat de la Justícia. El primer a comparèixer davant de la jutge d'instrucció Alejandra Gil ha sigut Jaime Malet. El CEO i fundador de Telam Partners, intermediari entre I3 Ventures i el Barça, ha explicat com es van desenvolupar les negociacions i l'acord entre les dues parts.

Segons han confirmat fonts presents en la declaració, Malet ha reconegut un document com a propietat de Carlos Ibáñez, el president del conglomerat Nicestream, en el qual es presenta una estratègia per influir en les eleccions i en què es planteja com a necessari accedir el cens electoral blaugrana. Segons els Mossos, Nicestream tenia el cens electoral, cosa que Malet ha negat conèixer. En aquest document, en un e-mail d'Ibáñez, es desgranen les diferents fases del pla que volia aplicar en alguna de les candidatures a la presidència blaugrana d'enguany. Finalment, això no va donar fruits, segons Malet.

El CEO també ha admès que ell va ser qui va posar en contacte Ibáñez i Josep Maria Bartomeu per facilitar un acord entre les dues empreses i recomanar a l'expresident del Barça la contractació de l'empresa Nicestream per a la tasca de monitoratge de les xarxes socials. El CEO de Telam Partners afirma que ell ja tenia un contracte signat amb Ibáñez d'un 15% de la facturació final per la tasca de mediador, uns 382.000 euros segons els Mossos d'Esquadra.

Segons Malet, en la primera i única reunió entre les tres parts, en cap moment Bartomeu va demanar que es creessin perfils falsos per atacar ni difamar ningú. A més, aquesta demanda tampoc va sortir de la boca d'Ibáñez, que va presentar una proposta de monitoratge de les xarxes i de la imatge corporativa del club. Malet afirma en la seva declaració, segons fonts judicials, que en el cas que s'hagués produït aquesta demanda ell no hauria acceptat formar-ne part. Per acabar, fonts presents en la declaració han explicat que Malet ha reconegut que la demanda del fraccionament de les factures era una ordre expressa de l'entitat blaugrana.

Les declaracions continuen aquest dimecres amb la compareixença de Victor Vallès, extreballador d'I3 Ventures, i Maria Vallès, exdirectora de la Fundació del Barça.

stats