Esports  /  Barça 07/07/2021

Els comentaris "discriminatoris" de Dembélé i Griezmann empipen l'amo de Rakuten

Hiroshi Mikitani demana explicacions al Barça per la gravació del 2019 en què es veu els dos davanters fent befa de treballadors japonesos

Joan Carol
3 min
Griezmann i Dembélé

BarcelonaL'amistat entre Ousmane Dembélé i Antoine Griezmann ja va deixar vídeos fora del camp per a la memòria abans que es trobessin al club blaugrana. En una concentració de la selecció francesa el novembre del 2018, poc temps després de ser campions del món, el ball d'Ousmane i Griezmann al ritme de Bella sortint del gimnàs va ser una primera mostra pública de la gran relació entre els compatriotes. Aquell mateix estiu Griezmann fitxaria pel Barça, cosa que acostaria els dos amics. Però aquesta convivència no ha deixat només rècords positius. Un vídeo filtrat de la gira de pretemporada del Barça per Àsia ha posat la parella d'atacants en el punt de mira.

El mateix Ousmane va gravar amb el seu telèfon una escena que probablement ara agrairia no haver enregistrat mai. Dembélé i Griezmann, acompanyats del cap de seguretat del club, Rafa Soldado, eren a l'habitació mentre uns treballadors de l'hotel els arreglaven un problema amb la televisió. Tot i la vinculació que han tingut tant Dembélé com especialment Griezmann amb moviments contra el racisme, ara estan sent ells acusats pels comentaris que fa Ousmane i l'actitud demostrada per tots dos en aquests clips.

Dembélé va penjar al seu Snapchat –esperant que les gravacions, com és característic en aquesta plataforma, s'eliminessin automàticament i ningú els pogués guardar– dos vídeos rient del personal de l'hotel. Amb el que no comptava l'extrem normand era que un dels seus amics a la plataforma enregistrés el vídeo amb un altre mòbil, de manera que li quedés guardat. Un amic que ha llançat la bomba en un moment crític per als dos jugadors, amb l'eliminació de França, la lesió de Dembélé i els rumors que els allunyen del Barça.

Les imatges filtrades s'han fet virals en les últimes hores i han arribat al president de Rakuten, Hiroshi Mikitani, principal patrocinador del Barça i promotor de la gira del primer equip de fa dos anys. En una piulada, Mikitani ha criticat el vídeo: "Com a patrocinador del club i organitzador de la gira, lamento que els jugadors del Barça hagin fet comentaris discriminatoris. Rakuten dona suport a la filosofia del Barça i ha patrocinat el club. Per això aquestes declaracions són inacceptables sota qualsevol circumstància. Protestarem formalment contra el club i buscarem el seu punt de vista".

Conscient de la polèmica que s'ha generat amb Rakuten i de la mala imatge de dos dels seus jugadors, el Barça ha demanat disculpes públiques pel vídeo. "El club està compromès amb la millora de l'educació sobre qüestions racials, discriminació i diversitat. No hi ha lloc per al racisme al Barça. La direcció de l'entitat farà tot el possible per garantir que no tornin a passar situacions similars al futur", resa el comunicat que ha emès el Barça aquest dimecres.

En les imatges filtrades s'hi veu Griezmann amb una actitud burlesca, seguint el joc de Dembélé, que grava les imatges i dirigeix els comentaris. En referència als treballadors que pretenen arreglar el problema amb la tecnologia a l'habitació dels compatriotes francesos, Dembélé diu a Griezmann: "Totes aquestes cares lletges aquí tan sols perquè puguis jugar al PES. No et fa vergonya?" En la mateixa línia, Dembélé s'estaria burlant de l'idioma dels treballadors dient "Quina mena de llenguatge endarrerit és aquest?" i de la situació amb un "¿Esteu tecnològicament avançats en el vostre país o no?"

Davant de les moltes acusacions que han rebut els dos jugadors, especialment a França, on encara dol l'eliminació davant de Suïssa , els blaugranes s'han defensat a les seves xarxes socials. Griezmann ha fet un tuit en què recorda que sempre ha estat compromès en la lluita contra la discriminació. "Durant els últims dies, algunes persones han volgut fer-me passar per l'home que no soc". A part de deixar clar que està en contra de tota acusació, Griezmann ha volgut demanar disculpes als seus "amics japonesos".

Per la seva banda, Dembélé ha penjat un missatge en el seu Instagram en forma de story. "Tendeixo a fer servir aquest llenguatge en privat, amb els meus amics, sense importar d'on són". Amb el seu escrit, Dembélé ataca directament el conflicte. Demana disculpes a tots aquells que es puguin sentir ofesos i remarca que els seus comentaris no van cap a cap col·lectiu, ja que hauria fet les mateixes bromes allà on fos. On alguns hi veuen un motiu de sanció, el cada vegada menys jove davanter blaugrana hi veu un error que no cal treure de context.

stats