Barça
Esports Barça 14/07/2023

Què hi ha al darrere de la transformació muscular de Pedri?

Amb la Lliga guanyada, el migcampista va renunciar a les últimes jornades i a jugar la Nations League per centrar-se en la seva evolució física i prevenir lesions

4 min
Pedri, durant un partit el del curs passat en comparació a una foto d'aquesta pretemporada amb el Barça

Barcelona"El braç de Pedri!", escrivia el Barça a les seves xarxes socials amb una fotografia on es veia el canari fent exercicis de força durant un dels entrenaments d'aquesta setmana. D'aquell futbolista gairebé esquifit que va fitxar pel conjunt blaugrana fa tres temporades ja no en queda ni rastre. Després d'un primer any, el de la seva entrada per a la porta gran a l'elit, en què va ser espremut fins a superar la setantena de partits amb el Barça i la selecció espanyola, el migcampista acumula dos cursos marcats per les lesions. "Sense Pedri l'equip és un altre", ha dit en més d'una ocasió Xavi entre bastidors. És per això que la consigna dels serveis mèdics, el cos tècnic i el mateix jugador és clara: el talentós futbolista canari havia de millorar en els paràmetres físics per prevenir les lesions musculars, les que més li han fet la guitza.

La temporada passada va estar marcada per una recaiguda que va encendre les alarmes i que, fins i tot, va generar cert malestar entre l'entorn del futbolista i el club. Una setmana abans del clàssic de Lliga al Camp Nou, a mitjans de març, Pedri va tornar a entrenar-se després de gairebé un mes de baixa. La previsió era que no podria jugar tot el partit sencer, però sí ajudar l'equip, en un temps aproximat d'uns 60 minuts. Una estimació que va sorprendre l'entorn del jugador, atès l'estat de la lesió. Finalment, tot va canviar aquell divendres (a dos dies del partit), quan el futbolista de Tegueste va tenir males sensacions en l'entrenament i Xavi anunciava, en la prèvia del clàssic, que seria baixa. Aquest retorn prematur als entrenaments va suposar un pas en fals en la recuperació de Pedri –la cicatriu encara estava tendra– i es va haver de reiniciar la recuperació pràcticament des del principi.

En total, va tardar gairebé dos mesos per recuperar-se de la ferida muscular que tenia al quàdriceps, un temps que pràcticament va doblar l'estimació inicial. Finalment retornaria per jugar un grapat de partits, però ja amb la Lliga resolta quan faltaven quatre jornades per al final del campionat es va acordar que el migcampista dedicaria el que quedava de temporada a fer net dels seus problemes musculars. Públicament, el Barça només va remetre que Pedri era baixa "per unes molèsties a la cama dreta". Portes endins, amb un pla dissenyat en gran part pel responsable de força, David Pozos, es va prioritzar millorar les condicions físiques del canari. No és l'únic futbolista a qui els metges del Barça han requerit millorar en la força. Ter Stegen, que aquest any ha fet una temporada de rècord i ha deixat endarrere els maleïts problemes al genoll, també ha fet exercicis per potenciar, en el seu cas, accions com el salt, tal com ja va explicar l'ARA.

Pedri: renunciar a la Nations League i treballar durant les vacances

Pedri ha centrat els seus esforços en aquest pla físic, que si bé es va intensificar a finals de temporada, la consigna dels serveis mèdics que calia guanyar massa muscular ja venia de mesos enrere. Els exercicis per guanyar força dissenyats per Pozos –que s'ha acomiadat del club perquè ha rebut una bona oferta per anar a treballar al sector privat– els ha heretat Andrés Martín, preparador físic que treballava al juvenil A i que ha sigut promocionat al primer equip. També es va arribar a un acord amb Pedri que la prioritat era recuperar-se i que, per tant, el millor era renunciar a la fase final de la Nations League, que Espanya va disputar i va guanyar entre el 14 i el 18 de juny. "No es pot lesionar tant", diuen a l'ARA des de la Ciutat Esportiva.

"L'objectiu de no forçar la màquina les últimes jornades amb el Barça i no anar amb la selecció era descarregar i, sobretot, poder treballar al màxim aquest estiu els aspectes físics. Però no només el tren superior, que ja fa un temps que el treballa, sinó també l'inferior", expliquen des de l'entorn del futbolista a aquest diari. "Durant la temporada costa més treballar el tren superior i ara ha tingut més temps per fer-ho, per això el canvi és tan palpable", afegeixen les mateixes fonts. Pedri també ha incidit molt en el tren inferior, que, tot i que l'evolució no salta tant a la vista, sí que l'ha d'ajudar en la prevenció de lesions.

Aquesta feina ha d'anar acompanyada també del descans al llarg de la temporada, però Pedri ho acostuma a jugar tot. El migcampista ha aprofitat les vacances, en què ha estat a la seva Tenerife natal, per treballar al gimnàs i entrenar-se pel seu compte. També ha seguit les pautes nutricionals recomanades pel Barça i ha complert amb les hores de descans. "És molt més metòdic en l'alimentació. Ja ho era abans, però ara encara més. Es permet alguna concessió, però és estricte en aquest aspecte. Tampoc és una persona a qui li agradi gaire sortir de festa, i això hi ajuda", conclouen. L'objectiu: deixar endarrere les maleïdes lesions musculars i que tant Xavi com el Barça puguin gaudir del meravellós futbol del canari.

stats