Barça
Esports Barça 21/03/2023

Malentesos amb la misteriosa lesió de l'insubstituïble Pedri

Pas enrere en la recuperació del canari, que difícilment arribarà per al clàssic de Copa: necessita de dues a quatre setmanes per poder tornar

4 min
Pedri González arribant al Camp Nou per veure el clàssic contra el Reial Madrid des de la graderia.

BarcelonaAl clàssic de semifinals de Copa al Santiago Bernabéu del 2 de març, el Barça va esgarrapar un bon resultat (0-1) però el clar dominador va ser el Reial Madrid. Això va deixar preocupat Xavi Hernández. Sense Pedri González, l'equip blaugrana té més dificultats per imposar el seu relat i ser protagonista al mig del camp, com li agrada a l'entrenador blaugrana. Xavi sempre ha negat públicament que hi hagi dependència de cap jugador, però internament l'staff és plenament conscient que la cara de l'equip canvia quan no hi ha el canari. Per això, des de Sant Joan Despí, es treballava amb la hipòtesi que Pedri pogués tenir un paper actiu en el clàssic de diumenge. El mateix jugador així ho pensava, tot i ser conscient que hi havia un punt de risc en la recuperació de la ferida muscular al quàdriceps: la cicatriu encara estava tendra.

La seqüència d'esdeveniments és que el canari va fer part de l'entrenament amb el grup dilluns. Va entrenar-se en solitari els dies que l'equip tenia festa i dijous ja va completar l'entrenament amb els seus companys. Amb tot, la previsió que es destil·lava des de Sant Joan Despí és que no podria jugar tot el partit sencer, però sí ajudar l'equip, en un temps aproximat d'uns 60 minuts de joc. Una estimació que va sorprendre l'entorn del jugador, atès l'estat de la lesió. Finalment, tot va canviar divendres, quan el futbolista de Tegueste va tenir males sensacions en l'entrenament i Xavi anunciava dissabte, en la prèvia del clàssic, que seria baixa per al duel contra el Reial Madrid.

Tot plegat ha suposat un pas en fals en la recuperació de Pedri. Fonts pròximes al jugador expliquen a l'ARA que s'ha retrocedit en el procés i que s'ha de tornar a un estat pròxim al punt de partida. La previsió és que el canari no pugui treballar amb els seus companys (els que no viatgen amb les seves seleccions) ni aquesta setmana ni tampoc la vinent. Quan es va lesionar, el 16 de febrer, no es descartava en l'estimació inicial que pogués arribar per al clàssic de Lliga del Camp Nou. Però el migcampista encara necessitarà, com a mínim, entre dues i quatre setmanes més per acabar de recuperar-se bé, tal com ha avançat The Athletic i ha confirmat l'ARA. Això posa en dubte la seva participació per a la reedició del clàssic a l'estadi el 5 d'abril, en aquest cas corresponent a la tornada de les semifinals de Copa. Des de l'entorn del futbolista donen pràcticament per descartat que Pedri pugui ser-hi.

Pedri, la mateixa lesió que Ousmane Dembélé

El canari té una lesió al recte anterior de la cuixa dreta, la mateixa que Ousmane Dembélé, que també continua de baixa tot i que es va lesionar el 28 de gener, dues setmanes abans que Pedri. De fet, un problema associat amb la cicatrització de la ferida del francès també va suposar un pas endarrere en la seva recuperació. Des del club no posen cap data estimada de retorn per a cap dels dos, que tenen afectada una zona muscular –el quàdriceps– que participa gairebé en totes les accions necessàries per a la pràctica del futbol. Per això, és determinant recuperar-se bé. L'historial mèdic de Pedri demana precaució: és la cinquena lesió muscular del canari, que en va patir fins a quatre l'últim curs i dues van ser recaigudes. La temporada passada, encara amb Ronald Koeman a la banqueta, se'l va forçar per jugar contra el Benfica a la Champions i el jugador se'n va ressentir.

El jove de 20 anys tampoc viatjarà amb la selecció espanyola, malgrat que a priori estava convocat per Luis de la Fuente tot i no tenir encara l'alta. El futbolista havia estat en contacte amb el seleccionador estatal les últimes setmanes. I, de fet, Pedri pensava que sí que podria acompanyar l'equip en els duels contra Noruega i Escòcia de classificació per a l'Eurocopa d'Alemanya del 2024. El raonament inicial era que si estava bé per participar en el clàssic, també podria anar convocat amb Espanya. Una hipòtesi que es va esquinçar amb les males sensacions quan va tornar a vestir-se de curt per entrenar-se divendres.

Pedri parlant amb Dembélé a la graderia del Camp Nou.

Pedri, Bernardo Silva i Gündogan

Durant l'absència de Pedri, Xavi ha encomanat principalment a Sergi Roberto i Kessie la tasca de substituir-lo. Cap dels dos té el talent per conduir el joc i filtrar passades decisives del canari, però diumenge van ser protagonistes crucials en el triomf contra el Reial Madrid. El de Reus va fer el gol de l'empat, va ser guardonat amb l'MVP i Xavi es va desfer en elogis cap a ell: "Si jugués en qualsevol altre equip, seria un dels més destacats. I aquí sempre se'l critica. Ja era un exemple com a company i ara és un espectacle entrenar-lo". Kessie, per la seva banda, va entrar al segon temps i va marcar la diana del triomf. "Fins al darrer moment he dubtat en quin dels dos posaria com a titular", va revelar el tècnic egarenc.

Contra el conjunt blanc la moneda va sortir cara, però Xavi continua volent reforçar el mig del camp, on considera determinant tenir més talent. L'estiu passat va insistir en el fitxatge de Bernardo Silva, que no es va materialitzar i que difícilment abandonarà el Manchester City, amb qui té contracte fins al 2025. Per això el tècnic blaugrana valora l'opció d'incorporar Ilkay Gündogan, que finalitza el seu vincle amb els citizens aquest curs. El problema és que l'alemany té 32 anys i unes pretensions econòmiques que xoquen amb les dificultats del club en termes de fair play financer.

Araujo i De Jong també es queden a casa

A banda de Pedri, dos jugadors del Barça es quedaran a Barcelona en comptes d'anar amb les seves seleccions. Araujo cau de la convocatòria amb l'Uruguai, que juga partits amistosos al Japó i Corea del Sud, a causa dels seus problemes als abductors, mentre que De Jong queda eximit de la trucada dels Països Baixos també per unes molèsties musculars. Són dos jugadors molt utilitzats per Xavi Hernández i podran reposar de cara al tram definitiu del curs.

stats