BARÇA
Esports Barça 27/12/2018

Murillo, el reforç que no es compara amb Mina

El futbolista colombià ha estat presentat com a nou jugador del Barça

Albert Nadal
2 min
Murillo, el reforç que no es compara amb Mina

BarcelonaCom si es tractés d’un 'déjà-vu', el Barça ha tornat a presentar un central colombià al mercat d’hivern. Si fa tot just un any arribava Yerry Mina després que Javier Mascherano fes les maletes per marxar a la Xina, dijous el club va presentar un nou reforç hivernal: Jeison Murillo, també central i també colombià. “El Yerry és molt amic meu i m’ha fet algunes recomanacions, però jo no vinc aquí perquè se’m compari amb ell, sinó a demostrar que puc ser part d’aquest club”, va dir ahir Murillo.

La situació de Murillo i Yerry Mina, de fet, és força diferent. Mentre que Mina va arribar traspassat directament del Palmeiras brasiler i sense experiència en el futbol europeu, Murillo ja ha jugat a la lliga espanyola i també a la italiana. El central nascut a Cali ha passat per l’Udinense, el Granada, el Cadis, el Las Palmas, l’Inter de Milà i el València. En la seva segona temporada al club xe, però, no ha tingut la confiança del tècnic Marcelino García Toral i només ha disputat tres partits (contra el Juventus, el Celta i l’Ebro).

La falta de protagonisme en la seva segona etapa a Mestalla, malgrat que públicament tant el jugador com el tècnic xe mai ho han admès, es podria deure més a afers extraesportius que no pas de rendiment. És una situació que va deixar Murillo relegat al rol de cinquè central al combinat valencià i pràcticament a l’ostracisme competitiu.

“És cert que no és el mateix el ritme dels partits que el dels entrenaments, però soc un professional, estic bé físicament i estic a disposició de l’entrenador per quan em necessiti”, va valorar Murillo, que també va afirmar que treballarà de valent per guanyar-se la confiança d’Ernesto Valverde i també del Barça, perquè faci efectiva l’opció de compra de 25 milions d’euros que ha pactat el club blaugrana amb el València.

“L’aposta pel planter no canvia”

L’arribada de Murillo no ha estat exempta de polèmica, ja que el fet de fitxar un nou central a causa de l’estat físic de Vermaelen i Umtiti es pot considerar com una nova mostra de desconfiança cap al planter. Un argument que el secretari esportiu blaugrana, Éric Abidal, va desmentir ahir: “La nostra aposta pel planter segueix sent la mateixa, no ha canviat res. Ara tocava competir i aquí mana l’entrenador”.

El secretari tècnic va confirmar que Murillo podrà jugar contra el València, ja que no existeix cap 'clàusula de la por' que ho impedeixi. Abidal també va descriure el colombià com “un central contundent, veloç i amb bon joc aeri”. Per la seva part, Murillo es va definir com un central “amb bon gust pel futbol”.

stats