Barça
Esports 25/06/2019

La jugada més arriscada de Bartomeu

El Barça vol que Neymar torni demanant perdó i sense deixar d’apostar per Griezmann

3 min
La jugada més arriscada de Bartomeu

BarcelonaQuan Neymar va marxar al PSG l’ambient dins dels despatxos del Camp Nou no era el millor. Malgrat que es van viure baralles dialèctiques sobre si hi havia responsables, tothom semblava pensar el mateix en un aspecte: la crítica al futbolista brasiler. “Ha estat persona non grata fins ara. Quan tornava per saludar Messi o Suárez, no feia gràcia”, diuen directius del club, i recorden que “pots escollir marxar, però fer-ho criticant el club que t’ha donat tant i posant una denúncia va ser molt lleig”. Neymar va passar a ser l’enemic públic del Barça. Però ara la directiva treballa per fitxar-lo, en una operació que semblava impossible no fa tant però que s’ha accelerat molt les últimes hores, tot i que encara sembla complicada.

Tal com explicava l’ARA la setmana passada, Josep Maria Bartomeu vol fitxar el brasiler sempre que es compleixin una sèrie de condicions: rebaixar-se el sou que té a París, admetre públicament que va ser un error marxar del Barça i retirar la demanda que va posar per la prima de sortida del club que vol cobrar. Dins del Barça la consigna és clara: no pot donar la imatge que és el club qui està desesperat per fitxar-lo. De fet, és cert que qui s’ha ofert és Neymar, diverses vegades. Però si abans no reaccionava, ara s’estudien maneres de treballar el fitxatge, perquè ha canviat una cosa: el PSG ha admès que està disposat a vendre un jugador al qual ha posat un preu exagerat, 300 milions d’euros. Per aquest motiu, el Barça també vol un gest públic del jugador, per tal de deixar clar que és el brasiler qui vol tornar.

La fuga de Neymar va deixar una ferida profunda al club. Valverde es va trobar planificant una plantilla pensant que el tindria, però li va marxar, el vicepresident esportiu Jordi Mestre va quedar en evidència quan va dir que “es quedaria al 200%” i hi va haver intercanvis d’opinions entre jugadors i directius després de la famosa fotografia de Gerard Piqué, a l’hotel on el Barça estava concentrat als Estats Units, amb el missatge “Es queda”. Els pesos pesants de la plantilla consideren que després d’aquella fotografia, penjada amb el consentiment d’un Neymar que dubtava sobre el que havia de fer, la directiva hauria hagut de ser contundent i oferir al brasiler una millora per deixar-li clar que s’havia de quedar. Part dels directius, en canvi, creuen que Neymar ja tenia decidit marxar al PSG, i Gerard Piqué, volent ajudar, no va aconseguir ajudar la imatge del club.

Bartomeu, doncs, ha convertit aquest cas en una operació arriscada, segurament la més arriscada del seu mandat, ja que el club ha sondejat l’opinió pública i s’ha trobat que la majoria de socis no volen que Neymar torni. Aquests dies el club hi ha estat en contacte, gairebé sempre utilitzant intermediaris i sense reunions presencials per evitar que els enxampessin. Han parlat de com seria el contracte del brasiler (cinc temporades amb un sou similar al que tenia quan va marxar del Barça), però també han imaginat com s’hauria de comunicar tot plegat per recuperar la confiança dels socis. És a dir, un acte de perdó públic de Neymar que reforci la imatge del club. Sense fer mal a la del jugador.

Bartomeu s’ha passat els últims mesos explicant que al futbol europeu es viu una injustícia atès que clubs com el Barça competeixen amb d’altres, com el PSG o el City, que ell defineix com a “clubs estat” perquè tenen al darrere el govern dels Emirats Àrabs Units o Qatar. Recuperar Neymar seria un avís per a navegants, una manera de reforçar l’autoestima als mercats d’un Barça que treballa, de mica en mica, per fitxar el brasiler sense renunciar a fitxar a Griezmann. El fitxatge, però, continua sent complicat, perquè caldrà arribar a un acord amb el club amb el qual el Barça té més mala relació: el PSG.

stats