Apunts en calent

Jugant així, l'Europa League no faria tant de mal: els apunts en calent del Barça-Benfica

Memphis, un davanter amb xassís d'estrella que no és capaç de treure de polleguera els centrals

2 min
Memphis lamentant-se sobre la gespa i sota la pluja contra el Benfica.

BarcelonaEmpat a zero del Barça contra el Benfica després d'una actuació entre notable i excel·lent. Els de Xavi Hernández continuen amb seriosos problemes de gol. Ni amb els bons minuts de Dembélé hi va haver manera de foradar la porteria de Vlachodimos. A continuació, els apunts en calent del partit.

El més valuós. Tocarà jugar-se-la a Munic contra el temible Bayern. Només valdrà guanyar a l'Allianz contra la trituradora de Nagelsmann per no dependre del resultat del Benfica a casa contra el Dinamo, ja eliminat. El repte serà majúscul encara que els bavaresos ja ho tinguin tot fet a la lligueta, però si el Barça juga com contra els portuguesos no li faltaran oportunitats per assolir l'objectiu. I el més important: segur que no perdrà la dignitat. Ben dirigit per Xavi, el Barça va ser el Barça els 90 minuts. I això és molt valuós. Quasi tant com els milions que entrarien a la caixa si s'evita caure a l'Europa League.

Bentornat, Demir! Amb Dembélé tocat i Abde i Ilias fora de la llista, Xavi no va renunciar a obrir el camp. Li faltaven especialistes, sí, però no tots. Abans que jugar-se-la amb un lateral convalescent com Dest o amb la carta gastada de Coutinho, l'entrenador va rescatar Demir de l'ostracisme. Koeman li va negar tota la confiança a Cadis i el va fer desaparèixer. Creu i ratlla per a l'austríac fins al relleu a la banqueta. Amb un aire que recorda el de Messi, va estar a mil·límetres de fer-li un homenatge amb un golàs que no va entrar per molt poc. Si és atrevit com contra el Benfica, l'entrenador sempre el considerarà.

Xassís d'estrella. Si el Barça fos com la borsa, el partit serveix per reforçar les accions de Gavi i Nico: tindrà feina Pedri per discutir-los el lloc. També Araujo creix al mercat gràcies a una nova exhibició de solidesa defensiva i caràcter indomable: va celebrar amb el públic fins i tot els serveis de banda. Puja igualment Ter Stegen, autor d'una aturada antològica per seguir retratant els que el critiquen. En canvi, baixen Memphis, un davanter amb xassís d'estrella que no és capaç de treure de polleguera dos vells guerrers com Otamendi i Vertonghen; i torna a caure Lenglet, un central convertit en flam des del 2-8.

Bots i barrals. En un partit vital a la Champions, el Camp Nou només va poder registrar mitja entrada. Que el Barça fa tard amb la reforma de l'estadi es demostra també en aquestes nits de fred i pluja que tiren enrere el soci a última hora. En relació al dia de l'Espanyol, que va fer bon temps, 25.000 persones van decidir quedar-se ben eixutes a casa. No són poques. Per això (també) cal accelerar la construcció d'una coberta que no regategi suport a l'equip en funció de la climatologia. Dit això, una càlida ovació per als irreductibles que es van posar l'impermeable per anar al camp. I, en especial, als que van trobar refugi sota els marcadors.

stats