Barça

Koeman: "Bartomeu ha sigut un president molt bo" i "Lewandowski té els seus anys..."

L'exentrenador del Barça assegura que Frenkie de Jong "vol quedar-se" al Camp Nou

2 min
Ronald Koeman ahir al camp del Rayo Vallecano.

BarcelonaRonald Koeman és d'aquelles persones que no té pèls a la llengua i que no deixa indiferent a ningú quan parla. Després de la seva sortida convulsa del Barça, el tècnic aprofita els micròfons per dir la seva sobre l'actualitat blaugrana, encara que les seves opinions puguin generar controvèrsia. L'última aparició, en un torneig de golf benèfic a Barcelona que destinarà la recaptació a la Fundació Cruyff.

Però no era un dia per a grans estripades, més aviat al contrari. Koeman, relaxat i tranquil, va tenir paraules d'amistat cap al president Joan Laporta, a qui gairebé no podia veure quan va ser cessat com a tècnic culer. "Està intentant fer el màxim. Si vull el millor per al club, també ho vull per al president. Hi tinc una relació normal. Vam tenir les nostres diferències però ja som massa adults per pensar que sempre serà així. Es va acabar una etapa i ara tornaré al gener com a seleccionador. Cadascú escull el seu camí", apuntava el tècnic, que es farà càrrec de la selecció dels Països Baixos un cop s'acabi el Mundial de Qatar.

Koeman sosté que Frenkie de Jong "vol quedar-se al Barça"

Ha reconegut que la situació econòmica continuava sent "complicada" però que veu el club "més tranquil" respecte a l'estiu passat. Ha lloat l'ambició del Barça per "fitxar els millors", ha arribat a garantir que Memphis Depay "és indiscutible" per a Koeman –a la selecció– i que considera que té nivell "per seguir al Barça". I, també, ha defensat que Frenkie de Jong segueixi al Camp Nou. "Per guanyar has de tenir els millors, i ell ho és. Frenkie es vol quedar al Barça".

Però les millors frases del dia les tenia reservades per a dos noms propis, els de Robert Lewandowski i Josep Maria Bartomeu. Sobre el davanter del Bayern, pretès pel Barça –el club ja ha posat 40 milions sobre la taula–, les sensacions són contradictòries. D'una banda, adverteix que "ja té els seus anys..." –en farà 34 a l'agost–, tot i que també reconeix que és algú "que marca la diferència i fa gols, que és el que es necessita per guanyar coses importants". "Si encara està al seu nivell, que penso que sí, pot ser molt important".

¿I sobre l'expresident Bartomeu? Un elogi que no deixa indiferent a ningú. "Per a mi ha sigut un president molt bo per a aquest club. No sé què ha passat exactament, però el Barça estava al nivell que li correspon en els últims anys". Koeman matisava, això sí, que no estava al corrent dels afers financers de l'expresident mentre era al capdavant del club.

stats