Barça

Koeman trenca el seu silenci: "Demano tot el suport del president per a Xavi, jo no el vaig tenir"

L'exentrenador blaugrana lamenta la situació del Barça i afirma que "canviar d'entrenador no sempre vol dir millorar"

3 min
Ronal Koeman abans de la presentació de la quarta edició de la Koeman Cup

Sant Esteve SesroviresEn el marc de la presentació de la quarta edició de la Koeman Cup, un torneig de golf solidari que enguany destinarà la recaptació a la Cruyff Foundation i que se celebrarà al Club de Golf Barcelona a Sant Esteve Sesrovires el 7 i 8 de juliol, l'exentrenador blaugrana Ronald Koeman ha atès per primer cop la premsa catalana des que va ser acomiadat del Barça a finals d'octubre. "Per l'estima que tinc a aquesta fundació, que aquest any compleix 25 anys, estic molt content de poder dedicar-hi la recaptació del torneig", ha arrencat el tècnic neerlandès, abans de fer broma amb els ftperiodistes presents. L'any passat els beneficis va anar destinats a l'Hospital Sant Joan de Déu. En la present edició aniran a parar als projectes d'inclusió juvenil a partir de l'esport que impulsa l'esmentada fundació.

Després de presentar el torneig, Koeman ha repassat la seva trajectòria al Barça i l'actualitat blaugrana. "La situació d'ara del Barça és la mateixa que la meva. Canviar l'entrenador no sempre significa millorar. No vull que això s'interpreti com una crítica a Xavi. L'únic que demano és que el club doni suport a Xavi", ha afirmat el neerlandès. "Jo no vaig tenir el suport al màxim del president. Espero [en relació a Joan Laporta] que hagi après d'això i Xavi, que és una llegenda i un molt bon entrenador, de la casa, tingui tot el suport. Ell no és el culpable de la situació del Barça, que per a mi també és trista". Koeman ha lamentat que Laporta no el defensés davant la premsa: "Internament pots parlar i discutir, però externament t'ha de defensar. Si el president no et defensa, ser entrenador encara és més complicat".

"Xavi ha millorat amb algunes coses. Li han fitxat tres davanters. Però no m'agrada comparar la meva etapa amb la seva. Han perdut els últims partits a casa perquè aquesta és la situació del club. Calia i cal calma, temps perquè l'entrenador pugui fer la seva feina", ha dit Koeman, que ha recordat que quan el van destituir l'equip era a dotze punts (tot i que Koeman ha dit "vuit", sense comptar el partit ajornat que hi havia contra el Rayo) del Reial Madrid i ara és a 15. El neerlandès també s'ha queixat de la marxa de Messi i Griezmann i de les dificultats que tenia l'equip per fitxar: "Ens vam quedar sense Messi, el millor del món, i sense Griezmann en l'últim dia de mercat. També se'm va criticar molt per fitxar Luuk de Jong, un especialista que està donant punts al Barça". El tècnic ha defensat la seva etapa al Barça, en la qual ha recordat que va haver de superar diverses dificultats: "No sento que sigui un entrenador que hagi fracassat. Vam fer una gran remuntada a la Lliga i vam fallar contra el Granada. Vam guanyar la Copa i si guanyes alguna cosa no és fracàs", ha dit en referència a la seva primera temporada.

Per últim, el neerlandès també ha parlat del seu compatriota Frenkie de Jong, del qual es qüestiona la continuïtat al Barça: "No crec que el club el vulgui vendre. I ell és del Barça des de petit, vol guanyar títols amb el Barça i tant de bo sigui així". Koeman, que ha afirmat que tot i no tenir el suport del president sí que creu que va tenir el del vestidor, ha volgut acabar dient que quan sigui seleccionador dels Països Baixos (a partir del gener) serà el moment de tornar al Camp Nou per primer cop des que va ser substituït. I, respecte al seu torneig, ha dit que Laporta està convidat i que no tindria cap inconvenient en fer-se una foto plegats. El que més lamenta de la seva etapa al Barça? "No haver-hi pogut estar durant més temps. Soc del Barça i era un somni poder entrenar aquest club".

stats