Hoquei gel
Esports Barça 10/04/2023

L'equip sacrificat per l'Espai Barça busca aixopluc a la universitat

Al conjunt d'hoquei gel blaugrana li falta un lloc propi per jugar i entrenar-se des del maig de l'any passat

4 min
La plantilla del Barça d'hoquei gel

BarcelonaAquesta temporada han sumat 22.000 quilòmetres en autobús, sobretot concentrats entre el gener i el març. Tot aquest curs han estat sense poder entrenar-se en condicions. No han tingut l'opció de jugar davant la seva afició com a locals. Han disputat partits en dies seguits per recuperar-ne d'ajornats. I, malgrat tot això, han estat a punt de guanyar la Lliga i la Copa del Rei. La setmana passada van caure a la pròrroga del cinquè partit de la final de Lliga davant el Jaca i aquest diumenge han perdut la de Copa davant el mateix rival (3-2). L'equip que ha aconseguit aquesta fita és el Barça d'hoquei gel, que es va quedar sense casa on poder jugar i entrenar-se el maig del 2022. Al Palau de Gel s'hi està instal·lant el museu provisional del club, que s'inaugurarà aquest estiu i estarà obert durant les obres de l'Espai Barça.

"Vam ajornar tots els partits com a locals fins al desembre perquè el club ens va dir que a partir d'aleshores tindríem pista. Però va arribar el moment i no va ser així. Per això vam haver de jugar dos partits alguns caps de setmana en altres ciutats a partir del gener per recuperar els que teníem ajornats", explica a l'ARA Danilo Didkovski, el director tècnic ucraïnès del conjunt blaugrana. La pista provisional es volia construir a l'esplanada del Camp Nou, un projecte que finalment es va descartar. La solució va ser jugar els partits com a local a Jaca, Madrid i Sant Sebastià. Viatges llargs en autobús que no van permetre que els jugadors afrontessin els duels en les millors condicions físiques i mentals.

La falta de casa no ha tingut repercussió només en els partits. També ha afectat els entrenaments. El Barça ha estat tota la temporada sense poder exercitar-se en una pista de gel. El més proper a una sessió en condicions ha estat quan els jugadors s'han posat els patins en línia en un parquet. "Almenys vam poder practicar els llançaments", diu Didkovski. La resta del curs només han fet treball físic dues vegades a la setmana al gimnàs del Palau Blaugrana. "Va ser difícil incentivar la plantilla per afrontar una situació així. Són jugadors amateurs que tenen els seus llocs de treball. La sort que vam tenir és que vam començar molt bé la Lliga i això va incrementar la motivació –exposa el director tècnic–. La mostra del compromís d'aquest equip és que, malgrat els contratemps, a totes les convocatòries hi ha hagut el màxim de jugadors permesos: 22. És impressionant el que han fet aquests nois".

Els dissabtes, més complicats que els diumenges

El Barça va arribar a la final de la Lliga després de finalitzar la temporada regular en la segona posició i d'eliminar el Majadahonda a les semifinals del play-off. A la final l'esperava el Jaca, que només havia perdut un partit en tota la temporada. El duel al millor de cinc enfrontaments es va celebrar íntegrament a la localitat aragonesa per la falta de pavelló del Barça. Els primers quatre partits de la sèrie es van disputar els caps de setmana del 19 i el 26 de març. "Els dos dissabtes, desacostumats al gel, vam perdre. En canvi, els dos diumenges vam guanyar", explica Didkovski. El cinquè i definitiu partit, jugat el dissabte 1 d'abril, el conjunt blaugrana el va perdre per 3-2 a la pròrroga.

Després de quedar-se amb la mel als llavis per no haver pogut sumar el tercer títol de Lliga consecutiu, el Barça ha desaprofitat una oportunitat per finalitzar amb bon regust de boca una temporada tan complicada. Aquest cap de setmana ha disputat la final a quatre de la Copa del Rei a Madrid. Els blaugranes van guanyar dissabte per 4-3 el Puigcerdà en el derbi català de les semifinals i aquest diumenge s'han trobat a la final una altra vegada amb el Jaca, que ha fet el doblet després de guanyar-los per 3-2.

Negociacions per jugar a la Universitat de Barcelona

La situació del Barça d'hoquei gel podria canviar de cara el curs vinent. El club blaugrana, l'Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB) estan en converses perquè a la zona esportiva universitària, ubicada en el límit entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, s'hi construeixi una pista de gel. "Des de l'Ajuntament no veiem malament que facin la pista provisional sempre que no condicioni cap de les obligacions que té el club amb la ciutat. Especialment, el parc i la zona oberta que vam acordar amb el veïnat i el club durant el procés participatiu", expliquen a l'ARA fonts del consistori municipal.

Per la seva banda, també en declaracions a aquest diari, des d'Arístides Maillol admeten que actualment "hi ha negociacions amb l'Ajuntament" i que "la intenció" és que canviï la difícil situació de l'equip. Però ara mateix, després de 51 anys tenint-la, ni el Barça ni Barcelona disposen d'una pista de gel permanent, un fet que també ha afectat de ple les categories inferiors de l'hoquei gel i la secció de patinatge artístic del Barça. El projecte de l'Espai Barça preveu la construcció d'una pista de gel annexa al nou Palau Blaugrana.

stats