Els apunts en calent

L'equip de Xavi esquiva els despropòsits de les institucions: els apunts del Barça-Las Palmas

El cansament per l'aturada per seleccions i un calendari una mica estrany no han estat un impediment perquè el conjunt blaugrana sumi els tres punts

2 min
Raphinha celebra el seu gol davant el Las Palmas.

BarcelonaEl Barça ha guanyat per 1-0 al Las Palmas amb un gol de Raphinha en el segon temps després de jugar durant més d'una hora amb un futbolista més per l'expulsió del porter rival, Álvaro Valles. A continuació, els apunts en calent del partit:

Més perduts que amb el canvi d'hora. Els responsables del calendari van acumulant butlletes perquè els seguidors del futbol es vagin desenganxant d'aquesta droga. En el que hauria de ser el moment més àlgid del curs, amb les alegries i les desgràcies en joc, els mandataris de la FIFA van decidir que era convenient una aturada per seleccions dedicada, majoritàriament, a disputar amistosos. I els mandataris estatals (La Lliga i la RFEF) no es van quedar curts. La setmana vinent tampoc hi haurà Lliga perquè es disputa la final de la Copa del Rei. Mentrestant, la Lliga quan es juga? Per Setmana Santa, quan els seguidors habituals estan gaudint d'uns merescuts dies de descans.

Obviant el cansament. Però a l'hora de cantar l'alineació a Xavi tant se li han donat les aventures dels últims dies dels seus jugadors. L'exemple més evident en aquest sentit és el de Robert Lewandowski, que venia de ressaca física i emocional. Dimarts va disputar els 120 minuts de la repesca que la seva selecció, Polònia, va jugar davant Gal·les i que va finalitzar amb final feliç per al de Varsòvia. Els seus dos acompanyants a la davantera, Raphinha i Lamine Yamal, també venien d'acumular molts minuts en els respectius compromisos internacionals.

La pluja no electrocuta el Barça. El conjunt blaugrana ha sortit a jugar ensopit una gran part de partits aquest curs. Però per fi ha aconseguit agafar una inèrcia que comporta intensitat, alegria i regularitat. I el despropòsit del calendari tampoc ha estat un impediment per allargar els bons temps, malgrat que ha acabat patint incomprensiblement en el tram final. Tres dels jugadors que han sortit més endollats avui són els mencionats Lewandowski, Raphinha i Lamine Yamal. El polonès s'ha fet un fart de crear perill i li han anul·lat un gol. Raphinha n'ha fet un, n'hi han anul·lat un altre i ha forçat l'expulsió del porter rival, Álvaro Valles, en el primer temps. Lamine Yamal ha desbordat com és habitual.

Els oasis. De fet, a l'onze titular del Barça només hi ha hagut dos jugadors que no han hagut de viatjar amb la seva respectiva selecció i disputar partits durant les últimes dues setmanes: Iñigo Martínez i Sergi Roberto. Cubarsí, malgrat debutar amb la selecció espanyola absoluta, tampoc va acumular gaire desgast. Però la sort (buscada) també ha jugat a favor del conjunt blaugrana davant el Las Palmas. La matinera expulsió de l'equip illenc ha comportat que durant més d'una hora de partit el joc s'hagi concentrat de manera dictatorial a l'atac del Barça. I ja sabem que quan menys et canses és quan ets l'amo de la pilota.

stats