Esports Barça 17/02/2022

L'irreductible optimisme de Riqui Puig

El migcampista de Matadepera té un paper molt secundari a l'equip després de quasi cinc temporades

3 min
Riqui Puig a la banqueta

BarcelonaRiqui Puig no acaba d'explotar. No troba el seu lloc en la primera plantilla del Barça. Temporada rere temporada, però, ha pres la decisió de quedar-se al club. Des que va debutar oficialment a la Lliga el 13 d'abril del 2019 a El Alcoraz, el migcampista culer no ha acabat de convèncer cap dels quatre entrenadors que l'han dirigit –Valverde, Setién, Koeman i Xavi– i la continuïtat sobre la gespa se li resisteix. Tot i aquest escàs protagonisme, a dins de la institució són molts els que el defensen i vetllen pel seu futur en la plantilla blaugrana.

Amb l'arribada de Xavi a la banqueta, el migcampista tenia una nova oportunitat d'esvair els fantasmes que l'acompanyaven des que Koeman va decidir que no comptava amb ell. El tècnic neerlandès li va recomanar que es busqués una sortida, però ell va decidir no canviar d'aires a l'espera que la situació li somrigués. Amb l'egarenc tot continua igual. Puig només ha jugat 6 partits des que Xavi és l'entrenador culer –dels quals en dos ha sortit des de l'inici– i suma 232 minuts disputats. La dada, gens esperançadora, reflecteix la situació perenne a la banqueta que viu el vallesà, més notícia les últimes setmanes per la seva amabilitat a la sortida dels entrenaments a Sant Joan Despí que per la seva aportació al camp. "S'està entrenant bé i, per actitud, mereixeria tenir més minuts, però té massa competència en la seva posició", expliquen des del vestidor. Amb tot, la realitat és tossuda: l'enfrontament de Copa contra el Linares, el dia 5 de gener, va ser l'últim que Riqui va disputar amb la samarreta blaugrana. Xavi el va canviar al descans.

La seva irrupció amb l'elàstica culer queda ben lluny. Riqui va estrenar-se en partit oficial en l'última temporada d'Ernesto Valverde a la banqueta culer; abans, però, ja havia format part de la dinàmica del primer equip durant la gira pels Estats Units de l'estiu del 2018, en què va causar sensació gràcies a una brillant actuació contra el Milan. En aquests quasi cinc anys, el migcampista ha disputat 51 partits, amb un total de 1.706 minuts. Riqui ha estat sota les ordres de cinc tècnics i amb cap d'ells ha esdevingut un element important de l'equip. Amb el Txingurri només va disputar 3 enfrontaments, mentre que Setién va comptar amb ell en 12 partits dels 25 que va dirigir. A les ordres de Koeman, 28 partits dels 67 partits possibles i només 743 minuts. En l'impàs en què Sergi Barjuan va agafar la regnes de l'equip a l'espera de Xavi, l'actual entrenador del filial el va utilitzar en dos enfrontaments de Lliga. Tenint en compte que cap dels partits que Riqui s'ha perdut ha sigut per lesió, sinó per decisió tècnica, l'aportació del català a l'equip ha sigut més testimonial del que indicava l'expectativa.

Pedri, Nico i Gavi, més joves i al davant

Des del vestidor apunten l'alta competència en la seva demarcació com el principal motiu de la seva irrellevància en els plans de Xavi. Mentre Riqui es queda despenjat de la disciplina culer –tot i que protegit pel club i companys amb ascendent com Piqué–, altres joves promeses de La Masia han posat la directa cap a la titularitat. Gavi i Nico, que han debutat aquesta temporada amb el primer equip, són innegociables per als tècnics. Especialment Gavi, que es va estrenar el 29 d'agost, ja suma 1.822 minuts com a culer: 116 minuts més que Riqui en el còmput global de temporades. D'altra banda, Nico ja n'aplega 1.427 i, considerant el seu paper dins l'equip, no trigarà a avançar el vallesà. Pedri, igualment més jove que Riqui, ja menja a part. Després de jugar-ho tot la temporada passada, el canari acumula 4.262 minuts des de la seva arribada al club català.

Amb les dades sobre la taula, Riqui és molt secundari en el Barça de Xavi, tant com en el de Koeman. Tanmateix, a l'entitat advoquen perquè el jove blaugrana, de 22 anys, continuï com a aposta de futur. De moment, però, no hi ha presses per ampliar-li el contracte, que venç el 30 de juny del 2023. Entre altres coses, perquè l'interessat no es planteja una sortida.

stats