Sergi Roberto busca equip

El reusenc assumeix que el Barça no vol renovar-lo tot i que Xavi li ha transmès que compta amb ell

3 min
Sergi Roberto en una imatge d'arxiu d'aquesta temporada

BarcelonaJoan Laporta no necessita director esportiu. A diferència del que va fer en el seu primer mandat, en què va confiar aquesta parcel·la a Txiki Begiristain, ara manté la vacant fins i tot després de la renúncia voluntària de Ramon Planes, secretari tècnic heretat de l'anterior junta que va plegar després de l'arribada de Xavi Hernández a la banqueta del primer equip. Com que no hi ha una figura de referència que traci les línies mestres del projecte en matèria esportiva, prolifera la disparitat de criteris tant a l'hora de planificar com de gestionar determinats temes. És la sensació que plana a Sant Joan Despí en un context marcat per la crisi econòmica, la sortida a contracor de Leo Messi i els equilibris amb el cèlebre fair play financer per poder inscriure jugadors.

Després del desacord retransmès en relació amb Ousmane Dembélé —amb Mateu Alemany encarnant el paper de poli dolent i Xavi defensant que el francès ha de jugar encara que hagi rebutjat la renovació—, hi ha debat intern també sobre la situació de Sergi Roberto. Les converses per renovar el contracte del jugador reusenc, que venç el 30 de juny vinent, es van encallar a finals del mes de setembre, quan tot estava a punt per a la firma. L'acord es va frustrar per una discrepància final en relació amb el percentatge de rebaixa que s'havia d'aplicar al nou compromís fins al 2024. Els agents del futbolista, que són els mateixos que els de Busquets i Mingueza, van acceptar la rebaixa d'un 30%, però el Barça va demanar-los un esforç extra. "La nostra proposta no recollia un gest tan dràstic com el 40% que es va vendre als mitjans", diuen avui des del club, on admeten que les negociacions estan "bastant mortes" i que ara és la part del jugador la que "pressiona" per reprendre-les.

Aquest interès neix de la voluntat de Roberto de continuar a Barcelona i s'ha reforçat des del fitxatge de Xavi, que repeteix per activa i per passiva que compta amb el seu excompany. "És un jugador fonamental i així ho he transmès al club", va dir només aterrar el tècnic blaugrana, que internament no ha parat de defensar el mateix punt de vista i assaja amb Dani Alves el rol que, per lesió, encara no pot encarregar-li al reusenc. El problema és que les intencions de Xavi no acaben de quadrar amb les prioritats que hi ha als despatxos, on ara viuen més preocupats per les ampliacions de futbolistes amb ofertes importants com Araujo i Gavi. En aquest sentit, al club qüestionen la necessitat de córrer en aquests moments per renovar un jugador que no va acceptar l'oferta de renovació "quan tocava". És a dir, quan un gest salarial per la seva part hauria ajudat a quadrar el fair play abans de la retirada del Kun Agüero i de l'ampliació sense justificació esportiva d'Umtiti. Aquesta versió decep la banda del jugador, que manté que va ser el mateix Alemany qui va prometre que els contactes es reprendrien un cop tancat el mercat d'hivern.

Retorn a mitjans d'abril

Com que no hi ha reunions a la vista, i si n'hi ha serà per iniciar una negociació diferent de la que es va plantejar fa uns mesos, Roberto comença a assumir que potser és el moment de canviar d'aires. Per això ha demanat al seu agent que li busqui equip per no veure's el 30 de juny sense un lloc on anar ni un projecte que l'il·lusioni. De moment no té ofertes en ferm, però sí que hi ha equips que el contacten fins i tot estant lesionat. Si no pot continuar al Barça, l'atrau jugar a la Premier League, encara que sigui en equips de la zona mitjana, i ara per ara descarta anar a lligues menors com la nord-americana i la qatariana. Acaba de fer 30 anys, sent que encara té corda i treballa intensament per recuperar-se de l'operació a la qual va ser sotmès abans de Nadal per posar fi als problemes musculars. De fet, fonts del vestidor asseguren a l'ARA que la recuperació va per bon camí i que està previst que estigui disponible a mitjans d'abril, quan encara quedaran entre set i vuit jornades per al final de la Lliga.

Amb el calendari a la mà, la reaparició es podria produir contra el Llevant al Ciutat de València, on va patir fa un any la primera recaiguda, o bé al Camp Nou contra el Cadis. Si el físic respon, Xavi li donarà minuts en un tram de curs en què hi haurà objectius en joc. I, depenent de com li vagi a la gespa, sabrà si el Barça el valora prou (i encara que sigui a la baixa) per renovar un vincle que data del 2006 o si, per contra, la millor opció per a tothom serà que marxi a un altre club.

stats