Futbol
Esports Barça 10/11/2021

Ramon Planes, secretari tècnic del Barça, demana sortir del club

Malgrat tenir contracte fins al final de temporada, prefereix fer un pas al costat i estudiar les ofertes que té per escollir un nou destí

2 min
El secretari tècnic del Barça Ramon Planes

El secretari tècnic Ramon Planes ha demanat sortir del Barça. Tal com ha avançat Mundo Deportivo i ha pogut confirmar l’ARA, l’executiu blaugrana ha sol·licitat de forma voluntària i personal anticipar la seva sortida del club per tenir més temps per estudiar algunes de les ofertes que ja té damunt la taula, així com d’altres que li puguin aparèixer. 

El retorn de Xavi Hérnandez al Barça suposa l’arribada d’un tècnic amb una visió de club estructural i, malgrat que el president Joan Laporta –així com el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany– estava content amb la tasca de Planes, el lleidatà ha decidit fer aquest pas al costat, tot i que tenia contracte en vigor fins al final de la temporada. Ara la decisió depèn que el president blaugrana accepti la seva renúncia i de com es resoldrà la vacant a la secretaria tècnica. Una de les opcions a curt termini passa per ubicar-hi Jordi Cruyff, que ja va desenvolupar aquest rol a Xipre com a director esportiu de l’AEK Larnaca (2010-2012) i després al Maccabi Tel Aviv abans de passar-ne a ser l'entrenador.

Va arribar al club l’any 2018

Planes va arribar al Barça el juny del 2018, després de la sortida de Robert Fernández i formant tàndem amb Éric Abidal a la secretaria tècnica. L’exfutbolista francès va rescindir el seu contracte l’agost del 2020, mentre que Planes va continuar en el càrrec. Amb l’arribada de Laporta, se li va renovar el vincle per un curs més (la temporada actual). El lleidatà és l’artífex de l’arribada al Barça de futbolistes cridats a marcar el futur del Barça com Pedri o Ronald Araujo.

stats