La gran decisió de Sergi Roberto

El jugador reusenc, que s'ha tornat a trencar el mateix múscul, acaba contracte al 2022 i s'ensuma que el Barça el vol renovar a la baixa

3 min
Sergi Roberto amb delanter colombià del Granada Luis Suárez

BarcelonaVa sortir a la foto de la remuntada en contra a l'estadi del Llevant, un resultat que va servir perquè el Barça s'acomiadés virtualment de la Lliga. Ronald Koeman el va posar de central en el lloc de Ronald Araujo i va patir en primera persona els gols de Melero, Morales i Sergio León en una posició que no li escau malgrat la seva reconeguda polivalència. Després del tercer gol granota, amb l'ànim per terra, a sobre va tornar a notar molèsties al recte femoral de la cama dreta, el múscul que l'ha obligat a perdre's més de vint partits aquesta temporada, i va haver d'abandonar el camp amb la cara llarga. Deu anys més tard del seu debut al primer equip, Sergi Roberto ha viscut la seva pitjor temporada com a blaugrana.

El de Reus s'ha tornat a trencar, es perdrà els dos partits que queden a la Lliga contra el Celta i l'Eibar, i molt probablement també la convocatòria de Luis Enrique, un dels seus màxims valedors, per a la pròxima Eurocopa. I és que tot i que el Barça comuniqués dimecres que el jugador tenia "molèsties tendinoses" al recte femoral, l'ARA ha pogut confirmar que ha patit una altra vegada un trencament de fibres. És a dir, un problema que el mantindrà unes quantes setmanes de baixa i que torna a evidenciar la falta de transparència dels serveis mèdics i l'escassa fortuna en el disseny de pautes de recuperació. Per això Roberto va fer servir el seu Instagram com a via per buscar l'afecte dels seus fans. "Estic passant per moments difícils físicament i mentalment, però estic convençut que les coses milloraran amb feina i positivitat, perquè vull gaudir del que més m'agrada", va escriure el quart capità del Barça.

Negociació amb mà esquerra

El calvari de lesions que ha viscut Roberto atia el seu futur incert al club. Després de començar la temporada com a titular indiscutible al lateral dret, per davant del jove Sergiño Dest, el fet de tallar la continuïtat l'ha fet perdre arguments de cara a una possible renovació. El seu contracte s'acaba el 30 de juny del 2022 i, malgrat que la nova gerència blaugrana encara no li ha fet cap oferta formal, s'ensuma que la idea que hi ha és proposar-li un pacte a la baixa i de curta durada que s'adeqüi a les enormes limitacions que hi ha a la caixa i a la política salarial que Ferran Reverter i Mateu Alemany volen posar en marxa de cara als pròxims cursos. L'acord vigent amb el jugador reusenc és progressiu i s'enfila per sobre dels nou milions d'euros bruts anuals, unes xifres poc sostenibles tenint en compte la dificultat econòmica actual. El futbolista i el seu agent, el veterà Josep Maria Orobitg, arrufen el nas d'entrada amb el punt de partida, però estan disposats a negociar amb mà esquerra.

Perquè Roberto, que l'any que ve farà 30 anys, està còmode a Barcelona i està disposat a posar-hi de la seva part per continuar al vestidor, però en dubta quan veu que l'aposta seria només fins al 2023 i es planteja altres opcions de futur. En el passat, quan no es lesionava i era l'amo de la banda dreta, tenia molt bon cartell sobretot a la Premier League. Per tant, a banda de treballar durament per recuperar-se d'una vegada per totes del problema muscular que arrossega, haurà de prendre una decisió que pot marcar el tram final de la seva carrera professional. O fer-se gran al Camp Nou, cobrant menys diners, o explorar noves aventures amb la butxaca més plena.

stats