Barça
Esports Barça 25/05/2022

Laporta obre la capsa de Pandora amb la renovació de Gavi

L'entorn del jugador, molest per les declaracions en què l'acusa de "comparar" ofertes

4 min
Gavi, durant l'amistós del Barça a Austràlia

El Barça tancava esportivament la temporada amb un amistós a terres australianes, on es desplaçava per primer cop en els 123 anys d'història de l'entitat. S'acaba un curs llarg i feixuc, tant per a la plantilla com per als aficionats, on s'ha aconseguit un objectiu de mínims –ser segon a la Lliga, classificar-se per a la Champions i la Supercopa d'Espanya–. Ara bé, el curs, sense títols, ha acabat amb un regust amarg per a tothom. Els jugadors –els que no van amb les seleccions respectives– ja estan de vacances, mentre que als despatxos s'intensifica l'activitat per tancar totes les operacions pendents. La majoria de les quals, iniciades després del mercat d'hivern, s'han de culminar abans del 31 d'agost.

L'amistós a Sydney –que va acabar amb triomf blaugrana per 2 a 3 amb els gols de Dembélé, Adama i Ansu Fati– tenia poc interès esportiu, més enllà que suposava l'últim partit amb la samarreta blaugrana per a alguns futbolistes, com Luuk de Jong o Adama Traoré, que acaben les cessions respectives. Però, sobretot, tenia un interès econòmic. El duel servia per fer caixa i rebre al voltant de 5 milions d'euros. Diners que són rebuts com aigua de maig en un club que ha de fer equilibris per quadrar els números, que està pendent "d'activar palanques" per aconseguir ingressos extra i que haurà de fer calaix addicional venent alguns dels jugadors amb més cartell de la plantilla. Com per exemple, Frenkie de Jong, per qui l'entrenador no va posar la mà al foc sobre si seguirà el curs vinent o no.

En canvi, qui sí que ha de formar part del Barça, perquè "representa el present i el futur" –en paraules del seu tècnic–, és Gavi. I, de fet, semblava que la seva renovació seria imminent. Però unes declaracions del president Joan Laporta a L'Esportiu han sacsejat l'operació i l'han convertida en un mar de dubtes. "No entenem per què el seu representant està jugant i comparant [respecte d'altres ofertes]. Penso que la proposta del club, dins els nostres nivells salarials, és més que acceptable", deia el màxim mandatari, assegurant que feia quinze dies que tenia la proposta sobre la taula, però que el seu representant –l'exblaugrana Iván de la Peña– encara no els havia dit res.

Des de l'entorn del jugador, però, la versió és oposada. Parlen de "sorpresa" per les declaracions i donen una versió diferent. Confirmen que es van reunir amb el club i que van pactar unes quantitats, però que des de llavors encara no han rebut cap més comunicació del Barça, ni tan sols aquesta proposta per escrit. Fonts de l'àrea esportiva, al seu torn, també se senten sorpresos per les paraules de Laporta i arriben a qualificar-les d'"error".

Enmig d'aquest enrenou, Xavi intentava posar pau, confiant que "d'aquí a uns dies" es pugui tancar el serial i anunciar-se aquesta renovació. "Tothom ho espera. És un jugador molt important i confio que d'aquí a poc es pugui anunciar alguna cosa. Però no encara, de moment segueixen les negociacions", deia l'egarenc. Després del terrabastall per les paraules del president, aquest dimecres, als despatxos nobles, s'intentava posar pau entre les dues parts. La sensació és que, finalment, la sang no arribarà al riu.

Sense resposta de Dembélé i s'ajorna la renovació de Sergi Roberto

La de Gavi és una de les moltes operacions que hi ha pendents. Alguna, però, com la de Dembélé, es dona gairebé per perduda. Tal com va avançar l'ARA, el cos tècnic va demanar a la directiva un últim esforç per renovar l'extrem francès, però la diferència entre el que ofereix l'entitat i el que demana el futbolista és, ara mateix, insalvable. Qui tampoc seguirà, si no hi ha un gir de guió inesperat, és Adama: acaba el seu contracte de cessió per mig any i torna al Wolverhampton. El Barça té una opció de compra per 30 milions, però el club no està disposat a executar-la, bàsicament perquè ni té els diners ni el futbolista ha ofert el rendiment que s'esperava. Luuk de Jong és un altre que acaba cessió i no seguirà.

En canvi, qui ha de seguir un any més és Sergi Roberto. El jugador del planter, de fet, havia de signar la renovació amb el Barça aquest dimecres, però el president ha ajornat l'acte "per motius d'agenda". No és la primera vegada que passa. El contracte, doncs, es rubricarà més endavant, en una data encara per determinar. Sergi Roberto, un dels capitans de la plantilla, ha acabat acceptant una rebaixa molt notable de la seva fitxa. Cobrava uns 10 milions anuals i es quedarà per uns 3, menys d'una tercera part.

A banda de les operacions ja encarrilades, el club ha de trobar sortida als jugadors que no compten per a l'entrenador. Un d'ells és Martin Braithwaite, que aquest curs ha tingut un paper testimonial. El davanter danès, però, ja ha advertit que no té previst canviar d'aires. "Em queden dos anys de contracte i al futbol pot passar qualsevol cosa", deia Braithwaite, que està concentrat amb la seva selecció. També afegia que no buscaria una sortida per tenir minuts de cara al Mundial de Qatar, que s'ha de disputar al desembre, perquè té garantida una plaça en l'equip nacional.

stats