Barça

Sergi Roberto, el tercer 'fitxatge' del Barça 22/23

El reusenc acceptarà firmar a la baixa un any més, però el club haurà de generar 'fair play' per poder inscriure el nou contracte

2 min
Sergi Roberto fent una ganyota en un partit amb el Barça la temporada passada.

BarcelonaEl Barça tancarà per fi la carpeta Sergi Roberto. Com a mínim, fins al 2023. El futbolista reusenc, de 30 anys, ha acceptat firmar a la baixa un nou contracte després de l'última proposta que li va fer fa uns dies el director de futbol blaugrana, Mateu Alemany. Segons ha informat el diari Sport i ha pogut confirmar l'ARA, Roberto ha transmès al club les seves intencions i continuarà al Camp Nou més enllà del 30 de juny. La decisió respon a una petició directa de Xavi Hernández, que compta amb el jugador i el veu capacitat per desenvolupar el rol que s'imagina per als laterals. Sense el suport públic i privat del tècnic, la direcció esportiva no hauria fet una última proposta per garantir la seva continuïtat, ja que entenia que la renovació només era útil quan podia generar fair play financer.

A causa d'aquesta falta d'entesa "quan tocava", Roberto signarà només un any i passarà a cobrar menys de la meitat del que estipulava el contracte que va firmar sota el mandat de Josep Maria Bartomeu i que li garantia més de 40 milions bruts a percebre en cinc temporades. El de Reus, que passarà a ingressar uns sis milions bruts, anteposa seguir a casa abans que explorar altres destins. Havia rebut l'interès informal d'algun equip de la Premier League i també de l'Atlètic de Madrid, però finalment s'ha estimat més allargar la carrera al club de la seva vida, en què va debutar en partit professional fa 11 anys, al Santiago Bernabéu contra el Madrid (0-2).

Roberto, que cobrarà íntegrament l'últim any del contracte que té vigent, passa per l'adreçador i accepta seguir molt a la baixa, però el Barça haurà de generar marge salarial per poder inscriure'l a la Lliga 2022/23. Com que el compromís serà nou, el club haurà de generar estalvis per poder-lo encabir en una situació de fair play excedit. És a dir, a la pràctica l'operació serà com un fitxatge més, com les incorporacions lliures de traspàs que ja tenen pactades amb Franck Kessié i Andreas Christensen. Amb la hipotètica renovació d'Ousmane Dembélé, que també acaba contracte, pot passar el mateix. No cal anar gaire lluny per comprovar que la norma de control econòmic de la Lliga pot arruïnar continuïtats ja acordades. Va passar l'estiu passat amb l'acord per a l'ampliació de Leo Messi.

Reaparició prevista contra el Mallorca

Mentre els agents de Roberto acaben de perfilar amb l'àrea esportiva els últims serrells del contracte, que depenen de la comprovació de tot el clausulat, el futbolista compta els dies per tornar a jugar un partit oficial. Ja fa dies que s'entrena amb els companys i està a punt per rebre l'alta mèdica després d'una greu lesió muscular amb quatre recaigudes i pas per quiròfan. Hi havia veus a Sant Joan Despí que el veien a punt per reaparèixer contra el Rayo Vallecano, però al final no va entrar a la llista de convocats. El partit de diumenge que ve contra el Mallorca sembla que serà la bona. És més, Xavi el necessita bastant, ja que Dest es perdrà el que queda de curs per lesió i Dani Alves no va del tot bé per culpa d'unes molèsties al turmell.

stats