Barça
Esports Barça 15/03/2022

Fitxatges a cost zero però amb salaris milionaris

Després de Christensen, el Barça tanca un acord amb Franck Kessié, migcampista ivorià del Milan

3 min
Frank Kessié, durant un partit amb el Milan

BarcelonaFa una setmana Joan Laporta ja avançava que les converses per incorporar Franck Kessié estaven molt avançades. Tant, que ja s'ha pogut tancar la contractació d'aquest migcampista de la Costa d'Ivori. L'acord és total, com ha avançat el periodista Gerard Romero i ha pogut confirmar l'ARA. El futbolista arribarà a l'estiu, a cost zero, ja que acaba contracte amb el Milan.

El fitxatge està només pendent de fer-se oficial. Fins i tot la SER anava més enllà i assegurava que ahir a la nit es va signar tota la documentació. Un punt, aquest últim, que no han confirmat fonts blaugranes. La contractació de Kessié s'afegeix a la del central del Chelsea Andreas Christensen, a qui també ja té lligat el Barça, tot i que encara no ho ha fet oficial. A ells dos, que arriben a cost zero, s'hi pot afegir el lateral dret de l'Ajax Noussair Mazraoui, amb qui s'està negociant i que també acaba contracte a l'estiu. I un últim nom, el d'Azpilicueta, també central del Chelsea, si finalment es pot desvincular del club de Londres i arribar lliure.

Nascut a la Costa d'Ivori el 19 de desembre del 1996, Kessié té 25 anys i mesura 1,83. Es va formar al seu país d'origen fins que va fitxar per l'Atalanta, el 2015. Dos anys després faria el salt al Milan, club que pagaria 24 milions pel fitxatge. El migcampista va signar per cinc temporades, fins aquest 2022, i fa unes setmanes ja va informar els dirigents del club rossonero que no volia renovar.

Kessié cobrarà 6,5 milions nets per temporada

El Barça el contracta gratis, però en contrapartida haurà d'abonar-li una prima de fitxatge. El club pagarà a Kessié un sou de 6,5 milions nets per any (uns 13 bruts), avançava el periodista Fabrizio Romano. Segons han explicat a l'ARA fonts del club, en aquest total s'hi inclou la fitxa més la prima, que es prorrateja per una qüestió comptable: el bonus no es pot amortitzar i es consideraria una despesa imputable als comptes anuals. És a dir, que perjudicaria negativament en el fair play i el límit salarial. Segons detallen des de les oficines del Camp Nou, amb Memphis i amb Agüero ja es va seguir una estratègia similar.

Al club blaugrana confessen que no els agrada que surtin a la llum els sous dels nous fitxatges, perquè el club està en paral·lel negociant amb Gavi i Araujo per renovar els seus contractes, i això pot condicionar a l'alça les xifres de l'acord. D'altra banda, i sobre Mazraoui, asseguren que les informacions publicades referents a l'oferta que li ha fet el Barça –5 milions nets, incloent-hi variables– no són correctes. Aquestes fonts detallen que l'operació, que s'ha conegut un cop han transcendit les complicacions amb Azpilicueta, és "independent", ja que són perfils diferents.

Encara en aquest punt, els moviments en defensa provocaran la sortida de Mingueza, que marxarà cedit; mentre que a Dest se li ha penjat el cartell de transferible. El nom que queda pendent és el de Dani Alves, a qui Xavi voldria renovar. A la cúpula esportiva, però, no en són partidaris, i han pactat una reunió per als dies vinents per abordar el cas.

Kessié pot jugar a totes les posicions del mig del camp

És un futbolista que pot jugar en totes les posicions del mig del camp, malgrat que té una vocació més ofensiva que defensiva. Ràpid de cames i amb gol –aquesta temporada ha anotat sis gols–, és hàbil en la pressió i en els moviments sense pilota. En canvi, no destaca per ser tan fi tècnicament en relació a altres migcampistes del Barça.

Xavi, l'encarregat de desencallar aquesta operació, busca ampliar la competència al mig del camp amb un perfil que fins ara no tenia. Més recursos per als partits on cal obrir les defenses rivals. A priori, la de Kessié hauria de ser l'única incorporació per a la temporada vinent al mig del camp. El club reforçarà també la defensa i posarà tots els ous a la cistella per fitxar un davanter de primer nivell mundial. Haaland i Salah són els noms que més sonen, tot i que les seves contractacions són molt complicades des de l'aspecte econòmic.

stats