Barça
Esports  /  Barça 07/11/2014

Laporta: "Cada dia que passa estic més motivat per tornar-me a presentar"

L'expresident del Barça, que ja va passar pel plató de l'ARA Bassas, és entrevistat al programa 'Efectivament'

N.a.
3 min

Barcelona"L'escalfor de la gent fa que cada dia tingui més ganes de tornar-me a presentar. Cada dia que passa estic més motivat", ha afirmat Joan Laporta en començar l'entrevista al programa 'Efectivament' d'Esport 3, aquest dijous al vespre. De tota manera, l'expresident del Barça, com ja va dir a l'ARA Bassas, ha deixat clar que "no està obsessionat, no és una prioritat". El polític creu que encara és d'hora per prendre una decisió definitiva, però admet que haurà de començar a pensar seriosament en activar un pla si decideix acabar presentant-se.

Preguntat pel seu mandat, Laporta no ha volgut quedar-se amb un record concret. "Al final van ser moltes coses per guardar en la memòria. Érem com una família, amb ganes de fer història. Em vull quedar amb tot això". L'expresident, però, no repetiria moltes decisions. "El que passa, que els errors de la nostra junta s'han magnificat", ha comentat, després d'enumerar els processos judicials que ha superat.

"No esperava res bo d'aquesta junta –ha comentat, en relació a l'acció de responsabilitat–. Han volgut continuar amb aquest procediment i no em sorprèn. Em decep", ha insistit Laporta, que ha lamentat que allargar el procés va en contra amb "la pau social que prediquen que volen". Sobre això, l'expresident ha defensat la seva gestió econòmica i ha tret pit "d'un actiu que es va deixar, el patrocini d'Unicef". "No pots fer un equip competitiu si no gestiones bé l'economia del club. Vam guanyar molts títols, vam construir el millor Barça de la història", ha celebrat.

Durant l'entrevista, s'ha entrat en detalls de les xifres que ballen en el procés de l'acció de responsabilitat. "Ens han atribuït partides que no eren nostres. Les pèrdues que diu el jutge no són dels nostres comptes, són dels seus reformulats", s'ha protegit. "Que Bartomeu digui ara que hi ha hagut algun error d'estimació és greu. Hi ha molts errors, amb aquesta Junta", ha afirmat. A més, ha opinat que creu que darrere Vicenç Pla, el soci que ha activat el tema dels avals, "hi ha l'actual directiva, com a mínim al començament".

El 2003, un cop escollit president del Barça, Joan Laporta va trobar-se amb Joan Gaspar, l'anterior mandatari. "No va haver-hi res a amagar sota cap catifa –ha dit, per negar que es pactés alguna maniobra per fer el traspàs de poders–. Va ser una trobada entre un nou president, jo, i un d'anterior, amb experiència en el món del futbol". Seguint amb el repàs de les transicions entre directives, Laporta ha assegurat que al 2010 va dir a Rosell que no destorbaria. "La missió d'un antic president és no molestar gaire". "I gairebé el primer que van fer ells va ser començar a desfer la nostra feina, com retirar la presidència d'honor al Johan Cruyff. S'han dedicat a embrutar la nostra gestió", ha manifestat.

Laporta ha justificat l'augment de la massa salarial de la plantilla amb els títols. "S'ha de ser generós amb els professionals que ho han guanyat tot", ha dit. L'expresident ha admès que "els excessos no són bons", en relació a les festes que es filtraven a la premsa, però ha defensat que "celebrar els èxits és important". "Vam instal·lar el Barça en l'èxit", ha sentenciat.

L'expresident no ha volgut valorar si s'ha de retirar el nom de Josep Lluís Núñez del museu del Barça. Sobre el nou Barça de Luis Enrique, ha demanat temps. "S'ha de deixar treballar als professionals. Espero i desitjo que Luis Enrique se'n surti", ha acabat.

stats